Modellervoks udvikler sanser og byder på timevis af sjov leg

Gennem de første år af dit barns liv, sker der en kæmpe udvikling. Som forælder følger du denne udvikling, og oplever gang på gang hvordan dit barn overrasker dig, glæder dig, og imponerer dig med nye evner. Ét af de områder hvor dit barn virkelig udvikler sig, er på sanseområdet. Du tænker måske det er besværligt eller ulækkert, at dit barn sidder med hænderne i maden, men i virkeligheden er dette et godt tegn, et tegn på læring og udvikling. Du kan dog gøre det lidt nemmere, især i forhold til oprydning, ved at give dit barn modellervoks til at eksperimenterer med sine sanser. Du kan finde en masse modellervoks ved at kigge på denne side.

Derfor er modellervoks godt for dit barn

Mange eksperter har udtalt, at modellervoks er med til at udvikle børns taktile sans. Det er den sans, som også kaldes følesansen. Den er udviklet allerede tidligt i svangerskabet, og er med til at give kropsbevidsthed. Der sidder i huden en masse receptorer som modtager og behandler hvad man rører ved. Berøring af vigtig for nervesystemet, og for barnets senere adfærd. Dit barn skal helst kunne lide at blive rørt ved, da det virker beroligende, og giver tryghed, hvilket også giver en god grobund for barnets emotionelle udvikling, og medvirker dermed også til, at dit barn vil få en forståelse for kropskontakt og en forståelse for nærhed samt andre menneskers intimsfære.

Hvad kan det mere?

Udover at være med til at hjælpe dit barn i de forskellige udviklingsstadier, er det også super sjovt at lege med modellervoks. De fleste børn elsker konsistensen, og man bliver ikke ligeså snavset som når man leger med f.eks. sand eller jord. Derudover er det også let som en leg at rydde op efter, hvorimod sand er lidt mere vanskeligt. Man kan købe en masse lækkert tilbehør til modellervoks heriblandt former. For børn, er det super sjovt at ”lave mad” af modellervoks, eller forme prinsesser, dinosaurer eller noget helt andet. Det er kun fantasien der sætter grænser, og her kan dit barn virkelig også bruge fantasien.

De voksne må gerne lege med

Voksne må selvfølgelig altid gerne lege med, men med modellervoks er det også en rolig leg, hvor du kan få snakket med dit barn om løst og fast, uden at barnet føler at du fisker efter noget bestemt, samtidig med at dit barns sanser bliver stimulereret. Man kan snildt sidde over spisebordet med en masse modellervoks, og så kommer der gang i snakken, ligesom der gør over mad og vin blandt de fleste voksne. Det er let at få en fornemmelse af dit barns trivsel, når man er sammen i sådanne omgivelser.

Kommentarer er lukket.