Mad til børnefødselsdagen

Mangler du inspiration til mad til børnefødselsdagen? Så læs med her, hvor vi giver dig gode råd om servering og forberedelse, samt hvad du kan serverer af mad til børnefødselsdagen.

Den mad, du serverer til børnefødselsdagen, er af stor betydning for, om festen bliver vellykket. Det skal se sjovt og spændende ud, og det skal være nemt at spise med fingrene eller på en pind. Og selv om dit barn er med til at bestemme, behøver det jo ikke være slik og kage det hele.

Når børnene løber og leger, bliver de også sultne, så det er vigtigt, at der er noget mad til børnefødselsdagen, der er sundt og mætter. Så kan kagen og slikket være en del af underholdningen mod slutningen af arrangementet.

Grøntsagsstave af gulerød, agurk, peberfrugter og bladselleri falder altid i god jord. De kan serveres med guacamole eller hummus eller en anden form for dip. Cherrytomater kan sættes på pinde sammen med et lille stykke ost. For at der også er noget mad til børnefødselsdagen, der mætter, så kan du lave små sandwicher med fyld af paté, æggesalat og lignende. Dertil er små frikadeller, falafel og mini forårsruller altid populære.

Der skal også være noget sjovt og kulørt at drikke, og igen behøver det ikke være saftevand og juice. Der skal altid være mulighed for at få vand – med og uden bobler og der kan fint være lidt smag i, uden at det behøver at være fuld af sukker.

Selvfølgelig skal der også serveres kage

Sommetider er der en forventning om slikposer, men det er ikke et must, og i dag er der mange skoleklasser, der har formuleret forskellige regler for, hvordan rammerne for fødselsdagene skal være, og det er ikke sjældent, at de indeholder et forbud mod slikposer.

Det er fint, når der er klare retningslinjer. Dels kan der være børn med allergi og diabetes, som alligevel ikke må få almindeligt slik, dels får de fleste børn så meget slik i løbet af ugen, at der ikke er nogen grund til at dele slik ud til fødselsdagen.

Der skal selvfølgelig være kage, og dit barn skal være med til at bestemme, hvad det skal være. Måske kan du lade barnet bestemme smagen, og så kan du vælge formen. Hvis du bager muffins, har du små individuelle kager i papirforme, som er lette at håndtere for børn i alle aldre. Muffins hører også til i den lettere ende, og du kan bage to-tre forskellige slags, så der er noget både til dem, der elsker chokolade, og dem der foretrækker muffins med banan eller bær.

Det skal være festligt, så du kan pynte de forskellige typer af muffins på forskellige måder. Måske skal de bare drysses med flormelis, men du kan også dekorere med frosting eller glasur og pynte med bær eller hvad, der nu passer til smagen i kagerne.

Planlæg mad til børnefødselsdagen så du fordeler arbejdet over flere dage

Afhængig af hvor mange børn, der kommer til fødselsdagen, kan forberedelserne af maden være en stor opgave. Sørg for at klare alle indkøb et par dage i forvejen, så du kan bruge dagen før og selv dagen til madlavning. Husk at dekorationer og borddækning sagtens kan klares dagen i forvejen, så du ikke skal nå alting på én gang.

Hvis du planlægger de forskellige elementer af maden godt, så vil der helt sikkert være ting, som kan forberedes på forhånd. Du kan for eksempel fint lave en masse kyllingespyd eller små frikadeller i god tid og lægge dem i fryseren, så de bare skal tøes og varmes op. Du kan også lave falafel på forhånd, lige som du kan købe mini forårsruller, som så blot skal steges i olie nogle minutter, inden de kan serveres. Der er jo ingen grund til at gøre det hele sværere, end det behøver at være, så hvis der er mulighed for at springe over, hvor gærdet er lavt, så skal du endelig gøre det.

Der er mange gode idéer til maden til børnefødselsdagen på nettet; for eksempel på Arlas hjemmeside.

Kommentarer er lukket.