Oplevelser for børn i Danmark

Ofte bliver Danmark overset, når vi skal vælge feriedestination. Folk skynder sig især væk til andre europæiske lande. Men de glemmer ofte, hvor mange attraktioner og oplevelser dette lille land rent faktisk byder på. Især for børnefamilier er Danmark et mekka. Der findes nemlig utrolig mange oplevelser for børn overalt i landet. Her følger nogle gode ideer til, hvad man kan opleve sammen med sine børn, uanset om man er på ferie eller bare gerne vil ud og se og prøve noget nyt.

Det behøver ikke koste penge

Hvis man ikke har lyst til at bruge alt for mange penge, så findes der en masse oplevelser for børn, som kan gøres til ingen eller meget få penge. Der findes fx legepladser i enhver dansk by. Så det er bare om at pakke en taske og begive sig hen mod den nærmeste legeplads. Hvis man er træt af at tage på den samme legeplads hver gang, så kan en hurtig søgning på nettet fortælle dig, hvor der ellers ligger nogle i nærheden. Her kan du fx også søge efter en naturlegeplads eller trafiklegeplads, hvis det er det, du og dine børn er interesseret i.

En anden gratis oplevelse kunne være et museumsbesøg. Nogle museer har både gratis entre for voksne og børn, og de fleste har i hvert fald gratis entre for børn under 18 år. Find derfor et museum, som i alle vil blive glade for at besøge, og hvor i samtidig kan lære nogle nye og spændende ting. Af populære museer, som også henvender sig mod børn, kan bl.a. nævnes Louisiana, Fiskeri- og søfartsmuseet og Vikingeskibsmuseet. Ofte vil museer som disse også holde særlige arrangementer for børn, så det kan være en god ide at holde øje med disse.

tivoli bakken

Slip børnene løs i forlystelsesparker

Har man lyst og mulighed for at bruge lidt flere penge, så er et evigt hit, blandt oplevelser for børn, forlystelsesparker. Slip børnene løs blandt alverdens forlystelser, og der vil ikke være et øje tørt. Hvis ikke forældrene har mod på at kaste sig op i forlystelserne, kan de jo altid sætte sig på en nærliggende bænk og få noget koldt at drikke. Hvis man vil holde prisen lidt nede, er det jo også altid en mulighed at medbringe noget mad og drikke selv.

Hvilken forlystelsespark, skal I så besøge, spørger du måske? I forhold til hvor lille Danmark arealmæssigt er, så findes der faktisk rigtig mange forlystelsesparker, som henvender sig til børn i alle aldre. Nogle af de mest populære gælder bl.a. Tivoli, Bakken, Djurs Sommerland, Legoland og Fårup Sommerland. Med så mange forlystelsesparker betyder det også, at man ofte ikke behøver transportere sig selv særlig langt for at komme til den nærmeste.

zoo

Dyreattraktioner er en evig vinder

En anden sikker vinder, blandt oplevelser for børn, er attraktioner, hvor der er dyr involveret. En tur i zoologisk have vækker altid glæde. Her kan man fx tage i Odense ZOO eller Givskud ZOO. Der kan man opleve alt fra vilde løver til små geder. I Givskud ZOO kan man sågar både opleve dyrene på fods eller inde fra bilen. Man skal derfor ikke engang føle sig begrænset af dårligt vejr. Det er også en god ide at holde sig opdateret på begge steders hjemmesider i forhold til, hvornår dyrene bliver fodret. Det er i hvert fald altid sjovt at se, og som regel lærer man også en masse samtidig, da dyrepasseren kommer med facts og viden undervejs.

Hvis vejret er dårligt, er et andet alternativ Randers Regnskov. Her får man lov til at opleve alle regnskovens finurlige dyr på helt tæt hold. Man kan bevæge sig mellem Sydamerika, Afrika og Asien og på den måde finde ud af, hvilke dyr, som lever de pågældende steder. Er man rigtig modig, kan man endda tage børnene med ind i slangetemplet, hvor bl.a. kvælerslanger slanger sig afsted. En stor fordel ved denne attraktion er, at den har åbent alle årets 365 dage. Hvor mange andre oplevelser for børn er sæsonbetinget, så kan man altså altid tage en tur til Randers Regnskov, uanset vinter eller sommer.

Den gamle by i Aarhus

Oplev fortiden i Den Gamle By

En sidste børnevenlig attraktion, som der skal slås et slag for, er den Gamle By i Århus. Her træder man ind i en helt anden tidsalder, og man kan ikke undgå at lade sig drage af den helt særlige stemning. En tur forbi den Gamle By er også en lærerig oplevelse for børnene. De kan fx få indblik i, hvordan husene så ud før 1900-tallet, hvordan folk kørte rundt i automobiler i 1927, eller hvordan et kollektiv var indrettet i 1974. Man kan hurtig få en dag til at gå med at vandre rundt blandt de gamle huse og butikker, og det vil føles helt mærkeligt at vende tilbage til den ”normale” dagligdag uden for byen igen.

Kommentarer er lukket.