Den gode invitation til børnefødselsdagen

I dag kan man nemt klare invitationer til børnefødselsdagen med en mail til de andre forældre eller en besked på skolens intranet, hvis dine børn er begyndt i skolen. Men når man ved, hvor stor glæde børn har ved at dele invitationer ud til deres fødselsdag, og hvor stor en fornøjelse det er for børn at modtage en invitation til en fødselsdag, så ville det være synd ikke at sætte sig sammen med dit barn og lave en fysisk invitation, som vil sprede glæde i børnehave eller skole.

Den gode invitation er sjov og spændende at få i hånden, og den giver en antydning af, hvad der er for en slags fødselsdag, der inviteres til. Man kan købe fortrykte invitationer, som blot udfyldes med navn, tid og sted, og du kan skrive invitationen og printe ud – det kan give fine muligheder for at sætte billeder af barnet på invitationen, og endelig kan du købe karton og kulørte tuscher og sammen med dit barn lave en sjov invitation til kammeraterne.

Hvis I mangler inspiration, er der masser af hjælp at hente på nettet, men I kan også lege jer frem til resultatet. Det vil være en rigtig hyggelig stund med dit barn, som helt sikkert vil elske at klippe og klistre og male invitationerne frem.

Lad kreativiteten få frit løb i invitationen

Forberedelserne og forventningens glæde fylder meget for børn, når de ser frem til deres fødselsdag. Det kan man få det mest mulige ud af ved at sætte sig omkring spisebordet med barnet og lave invitationerne selv. Det er den billigste, sjoveste og mest personlige måde at lave invitationerne til fødselsdagen på.

I behøver ikke være store kunstnere for at få en god oplevelse og et godt resultat. Det vigtigste er, at barnet selv er med og bidrager i det omfang han eller hun kan. Det er jo barnets fest, så derfor bør barnet selv være med til at lave invitationerne. I det omfang barnet kan og vil, kan du lave ham eller hende selv skrive gæsternes navne på invitationerne eller hele teksten.

Hvis det er en temafødselsdag, I planlægger, skal invitationen helst afspejle det. Invitationen til piratfesten kunne være formet som et skattekort, som I brænder lidt rundt i kanten. Til prinsessefødselsdagen skal den måske være lyserød og i form af en prinsessekrone. Og diskofesten kræver en invitation i glimmer og skrappe farver. Kun fantasien sætter grænsen.

Hvad skal invitationen til børnefødselsdagen indeholde?

Sørg for, at lave invitationerne til fødselsdagen i god tid, så de kan blive delt ud, mens der er gode muligheder for de andre forældre at planlægge deres families aktiviteter, så deres barn kan deltage i fødselsdagen. Det er så ærgerligt at planlægge noget sjovt, og så ikke få det antal gæster, som man havde ønsket sig, fordi man er for sent ude.

Der er ikke så mange formelle krav til sådan en invitation, men den skal selvfølgelig indeholde adressen, hvor fødselsdagen bliver holdt, ligesom der skal stå dato og klokkeslet for fødselsdagens begyndelse og slutning, så forældrene ved, hvornår der skal hentes og bringes. Bed om om at få svar fra gæsterne en uges tid eller ti dage før fødselsdagen, så du ved, hvor mange børn, du får på besøg, og du kan nå at forberede alting i ro og mag.

Hvis der er særlige krav til påklædningen i forhold til et tema eller for at kunne lege ude i flere timer, så skal det også med på invitationen.

Kommentarer er lukket.