Værd at vide om tyngdetæpper

Sponsoreret indhold

Tyngdetæpper er nærmest udelukkende steget i popularitet de seneste mange år. Måske ved du hvorfor – ellers bør du fortsætte læsningen.

At anvende et tyngdetæppe er en oplagt måde at bringe fordele fra en tyngdedyne med væk fra soveværelset og rundt i hjemmet, samt når man er væk hjemmefra.

Men hvad er et tyngdetæppe egentligt, og hvilke fordele har det? Det forsøger vi at besvare i denne korte artikel om tyngdetæpper.

Hvad er et tyngetæppe?

Et tyngetæppe er helt basalt et tæppe med fyld. Det vil sige, at det er et tæppe, der vejer mere end et traditionelt tæppe. Formålet med denne ekstra vægt er, at den kan være med til at stimulere sansecellerne hos den person, der benytter sig af tæppet.

På mange måder fungerer et sådant vægttæppe ligesom en kugledyne, en tyngdevest og lignende terapeutiske hjælpemidler. Denne type af tæppe kan fås i flere forskellige designs, der ofte ligner dyr. Eksempelvis kan man købe et tyngetæppe flodhest, som er et hyggeligt tæppe, der ligner hovedet på en flodhest.

Fordelen ved denne type af design på tæpperne er, at det kan gøre det nemmere at få personer (især børn) med særlige behov til at benytte dem. Det er trods alt sjovere at have et tæppe på, der ligner en stor flodhest eller måske en fisk, end hvis blot det var et almindeligt og meget voksent tæppe.

Fordele ved et tyngetæppe

Fordelene ved et tyndetæppe er mange af de samme, som hvis man brugte en kugledyne. Tæppets vægt er nemlig med til at stimulere kroppens sansesystem i højere grad end et traditionelt tæppe. Denne ekstra vægt og ekstra stimulering kan være med til at lægge en vis tyngde på kroppen.

Når man bliver ramt af den ekstra tyngde, resulterer det typisk i en større ro og afslappethed. Derfor er et tyngdetæppe oplagt til personer, der, af den ene eller anden årsag, kan have svært ved at falde til ro. Egentligt er tyngetæpperne udviklet til personer med en diagnose, men det kan også være gavnligt for personer, der ikke har eksempelvis Autisme, ADHD eller Asperger.

I modsætning til en kugledyne, så er et tyngdetæppe ofte lidt mere overkommeligt at bruge i løbet af dagen. Størrelsen er mere sådan, at det kan tages med rundt i hjemmet, og sådan at man kan tage det med, hvis man er ude af huset. Mange vælger eksempelvis at medbringe et tyngdetæppe, når de skal til familiefødselsdag eller lignende, hvor brugeren ved, at der kan blive behov for et beroligende hjælpemiddel i løbet af dagen.

Kommentarer er lukket.