Fordelene ved at bo i et større hus uden for byen når man har børn

Før i tiden boede mange mennesker ude på landet, men i takt med industrialiseringen og den voksende centralisering, flytter flere og flere ind til byerne. Her er der ofte ikke langt til arbejde, og man oplever at blive en del af et aktivt byliv, der aldrig står stille. Men med denne udvikling bliver mange af os fanget i byens støj og dens høje fart. Vi glemmer at leve med bevidsthed, ro i sindet og med en taknemmelighed for naturen. Vi går simpelthen glip af den glæde, der er ved at bo uden for byen, i et større hus og tættere på naturen. Det kan især være en god idé at beslutte sig for træhuse på landet frem for dyre lejligheder i byen, hvis man har børn.

Det simple liv

Vi ønsker os allesammen et mere simpelt, let og roligt liv. Faktisk drømmer flere og flere mennesker om at slå sig ned uden for byen i stedet for midt i den. Vi forbinder nemlig drømmen om at bo ude på landet med noget, der har en vis melankolsk, gammeldags stemning. Ved at trække sig fra storbyens støj og trafik og beslutte sig for fuglefløjt og køkkenhaven i stedet for, vil mange opleve, at deres liv for en helt ny ro over sig. Denne ro er især meget værdifuld, hvis man har børn eller skal til at få dem. Børn får nemlig utrolig meget ud af at være tættere på naturen, idet de kan lege og udforske verden på en helt særlig måde.

Mindre støj, mere natur

Når børn bor tæt på naturen i stedet for i byen, vil deres barndom bære præg af en meget større ro end ellers. De vil vokse op med høns i baghaven og fuglekvidder om morgenen, i stedet for båthorn og forurenet luft. Samtidig vil de have meget større mulighed for at lege, idet der ofte vil være en have, skov eller lignende i nærheden. Oplevelser som disse er utrolig vigtige for et barns udvikling. Derudover vil børnene kunne opleve en anderledes måde at være sammen på med deres venner, og de vil nemt kunne deltage i forskellige fritidsaktiviteter og blive en del af et tætvævet fællesskab med naboer, skolekammerater og frivillige. Alt dette vil også gavne familiens samvær.

Et skønt træhus

Især træhuse kan være et perfekt alternativ til storbyens lejlighedskomplekser. Træhuse har en helt særlig charme over sig, idet de har noget klassisk, hyggeligt og gammeldags over sig. Det er dog ikke ensbetydende med, at træhuse direkte er gammeldags, for man kan eksperimentere med mange forskellige stile og arkitektoniske valg, der kan gøre huset moderne og til præcis det, man vil. Foretrækker man blot at investere i et sommerhus ude på landet og beholde sin lejlighed inde i byen, kan sommerhuset også sagtens være et træhus. Dette vil skabe endnu et skønt, trygt hjem uden for ens “rigtige” hjem, og man vil helt sikkert ofte få lyst til at undslippe byen for en stund for at mærke sig selv lidt mere og komme tættere på familien og naturen.

Kommentarer er lukket.