Trekvartsengen – en praktisk størrelse til børnene

Det kan være svært at finde den helt rigtige seng. Der findes så mange forskellige muligheder: Madrasser af forskellig hårdhed og forskellige slags fjedring, elevationssenge, dyner og puder med forskelligt fyld til enhver sæson og kropstemperatur, topmadrasser og memory foam. Et af de nemmere valg at tage er derfor størrelsen på sengen. Den skal jo blot passe til det værelse, den skal stå i, og det antal personer, der skal sove i den. Så valget vil ofte falde på enten en enmandsseng eller en dobbeltseng. En tredje sengestørrelse overses dog ofte, nemlig trekvartsengen.

En trekvartseng kaldes også en halvandenmandsseng, fordi den i størrelse ligger midt i mellem en enmands- og en dobbeltseng. Dens mål er ofte 120-140 centimeter i bredden. Trekvartsengens fordel i forhold til dobbeltsengen er den mindre størrelse som gør, at den også passer ind i mindre, men at den samtidig kan rumme to personer. Denne sengestørrelse er derfor oplagt både for personen, der vil have god sengeplads at sove på, for parret, eller for de nybagte forældre, som skal finde en ny, praktisk løsning, nu hvor der også skal være plads til en babyseng i soveværelset.

Er trekvartsengen det rigtige valg for dig?

Der er i det hele taget flere fordele ved trekvartsengen, udover dens praktiske størrelse. Ligesom med andre sengestørrelser fås sengen i et væld af varianter når det kommer til madrastype, betræk og så videre. Ligeledes fås den i mange forskellige prislejer. Priserne for en trekvartseng er dog ofte betragteligt billigere end prisen for en dobbeltseng af samme kvalitet. Så trekvartsengen er en mulighed for både at spare plads og penge.

Der er selvfølgelig også ulemper ved en trekvartseng frem for en dobbeltseng. Sengen er trods alt et stykke mindre, og hvis man fylder meget kan det blive trangt at sove to personer side om side. Desuden findes der noget mindre valgfrihed i forhold til sengens type, sammenlignet med mere gængse sengestørrelser. I småtingsafdelingen kan det også nævnes, at der er færre lagner, der passer til trekvartsenge. Men det er slet ikke umuligt at finde, og de få ulemper, der er, vil i de fleste tilfælde vejes op af de praktiske fordele, som trekvartsengen giver.

Gode sengeråd på nettet

Overvejer du, om din næste seng skal være en trekvartseng? På trekvartseng.dk kan du finde information om denne sengetype, prisniveauer, købeguide med mere. Her kan der være hjælp at hente til at finde vej i den jungle, som sengemarkedet er i dag. Derudover indeholder siden råd til, hvordan man træffer de mange andre valg i forbindelse med sengekøb, det være sig dynevalg, madrashårdhed og så videre. Til sidst findes der også råd til, hvordan man opnår den bedst mulige søvn, således at du kan få mest muligt ud af de timer, du bruger i sengen hver nat.

Kommentarer er lukket.