Hjælp dit barn til at blive en bedre læser

Alle forældre ønsker, at deres børn skal klare sig godt i deres uddannelsesliv. Man kan gøre mange ting for at hjælpe børn tidligt med at udvikle færdigheder, men sommetider skal der altså mere kyndige hænder til. Så rådet lyder her: Bliv bedre til at læse med læseundervisning!

Hvem har brug for læseundervisning?

Heldigvis er læsning nemt for de fleste børn, men der kan være mange grunde til, at læseundervisning kan være godt for nogle børn. Læseundervisning henvender sig til børn og unge, der går i 0.-9. klasse, som har læsevanskeligheder i en eller anden grad. Det kan være, at barnet lider af en mild eller svær grad af ordblindhed, såkaldt dysleksi. Det kan gøre det svært for barnet at udtale eller læse ord, som læseundervisning vil kunne afhjælpe. Måske har barnet generelt set svært ved at gennemskue alfabetets logik, men det betyder altså ikke, at man aldrig kan blive en god læser. Det kan dog også sagtens være, at den almene klasseundervisning ikke er nok for barnet til at udnytte sine evner fuldt ud. Gennem privatundervisning kan barnet få al den opmærksom, som det kræver at gennemskue læsningens univers.

Hvorfor kan man have brug for læseundervisning?

Læsning er noget, som man desværre tror, at alle bare kan. Det er bare ikke altid tilfældet. Det kan være ganske hårdt for psyken, hvis man har problemer med at læse. Man kan føle sig forkert eller dum, og det er det bestemt ikke ensbetydende med! Det kan også være, at barnet godt kan læse, men har problemer med at stave. Det fører også til en stigmatisering. Det gør det svært at leve op til de krav, som stilles i skolen. Det kan også være, at barnet lynhurtigt udvikler krav og forventninger til sig selv. Måske har forældrene også nogle krav til barnet, som kan være svære at indløse. Her kan læseundervisning heldigvis være både et lille eller et meget stor skub på vejen til at blive en bedre læser.

Få hjælp med privatundervisning

Man kan få hjælp til læsningen gennem privatundervisning, hvor barnet kommer i fokus med sine specifikke problemstillinger. Privat læseundervisning sikrer, at der bliver taget hensyn til barnets problemer, og læseundervisningen bliver nøje tilrettelagt til det individuelle barn. Heldigvis kan man ganske nemt få privatundervisning i København.

Det er tit barnets behov, der bliver overset i klasseundervisningen, hvor barnet ikke får lov til at udvikle sig på sin egen måde. Det kan blive bedre med privatundervisning.

Kommentarer er lukket.