Leg dit barn klogere

Har du et barn der bare er vild med dinosaurer, og alt hvad der hører hertil, så skal du faktisk betragte dig selv som heldig.

At dit barn har en fascination, kan nemlig bruges til at lege dit barn klogere, og det er faktisk lige meget, om det handler om action-figurer, barbie dukker, bamser eller legetøj med dinoer, det er nemlig ofte gennem lege, at børn lærer alt fra sociale regler til at kunne navigere i egne følelser m.m.

Her kan du blive klogere på hvordan du kan bruge dinosaur legetøj, til at lege dit barn klogere.

Interessen for dyr styrker empatien

Allerede fra børn er helt små har de en unik evne til at blive optaget af dyr, og det er godt. Dyr vækker følelser, både i voksne og især i børn – derfor bliver børn også empatiske af at være sammen med dyr og de bliver klogere på sig selv og på følelser.

Med den moderne teknologi og historiefortælling skelner børn ikke mellem dyr der eksisterer og dyr der ikke eksisterer mere, så en elefant kan altså være lige så spændende som en dinosaur, men som forældre kan du bruge interessen for dinosaurer til at åbne op for andre dyr også.

Giv barnet bedre danskkundskaber

Danskundervisningen i skolen kan hurtigt blive lidt kedelig, stil, diktat osv. kan næsten dræne hvem som helst, men mon ikke det er noget sjovere at skrive en historie når den handler om, hvordan de søde langhalse vinder over den slemme T-rex og man samtidig kan lege med sit dinosaur legetøj?

Eller du kan evt. spørge dit barn, hvordan man staver til de forskellige dinosaurer, nogle af dem stiller ret høje krav til at sætte de korrekte bogstaver sammen.

Når dit barns fortælleevne bliver styrket, og barnet bliver bedre til at bruge ord og bogstaver, så bliver dansk også lige pludselig et sjovere fag.

Lav tal-lege med dinosaur legetøj

Hvor mange ceratopsier er der tilbage når T-rex’en har spist 2?

Hvor meget vejer 5 triceratops tilsammen?

Alt efter niveau så kan du sammen med dit barn bruge det dinosaur legetøj, der er på værelset til at blive bedre til matematik.

Ofte kan børn faktisk forstå begrebet matematik længe inden de begynder i skole, det handler blot om at bruge nogle andre begreber end plus, minus, dividere og egentlige tal, for ofte kan det være svært for børn at omsætte til virkelighed.

Men dinosaur legetøjet ligger jo lige foran, så det er til at forstå.

Kommentarer er lukket.