Har mit barn behov for briller?

Oplever du, at dit barn enten læner sig tættere på eller længere væk fra en bog eller en skærm, end hvad der virker naturligt? Eller har barnet måske svært ved at fokusere eller ved at se små detaljer? Måske skeler det en smule?

Har barnet andre symptomer som for eksempel hyppig hovedpine, træthed eller tørre øjne? Det kan alt sammen være tegn på, at dit barn har brug for briller. Det er i hvert fald godt at få det undersøgt.

Gå til en læge eller optiker

Første skridt på vejen mod at få klarhed over, om dit barn har brug for briller, eller om synet er, som det skal være, det er at lægge vejen forbi en fagmand til en konsultation. Så får du en afklaring.

En læge kan foretage en generel synstest, og en optiker vil kunne foretage en grundigere undersøgelse af barnets syn. Du kan for eksempel gå til Tommerup Optik og bede dem om at tjekke dit barns syn. Så vil du få en grundig gennemgang af, hvordan det står til med barnets øjne.

Hvis det så viser sig, at det er nødvendigt med briller, så klarer de også den del af sagen.

Briller til børn

Nogle børn må have briller allerede i en tidlig alder, andre får først behov for dem i teenagealderen. Nogle børn bliver forlegne over at skulle bære briller, andre er helt okay med det. Det er i hvert fald vigtigt, at brillerne bliver brugt.

Det mindre barn kan med fordel blive forsynet med briller, hvor brillestængerne går godt ned omkring ørerne, da deres næseryg ikke er så udviklet endnu. Desuden er det smart at vælge brilleglas, der er lavet af hærdet plastglas. Det bliver ikke så let ridset, og det er brudsikkert.

Det ældre barn kan måske vælge kontaktlinser. Det kræver noget tilvænning, men for mange teenagere er det en fin løsning.

Valg af briller til børn

Nogle børn har selv en klar holdning om, hvilke briller de gerne vil have. Andre er mere ligeglade, og nogle vil helst være helt fri.

Hos optikeren kan du få kompetent vejledning i, hvordan du vælger de helt rigtige briller til dit barn. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke briller man vælger at investere i. Du kan læse mere om, hvordan du finder de rigtige briller til børn her. Så er du klædt bedre på, inden I sammen tager en tur til optikeren.

Kommentarer er lukket.