Sådan vælger du lærerigt legetøj

Selvom elektronikken på mange måder har ændret markedet for legetøj, har læreligt legetøj stadig sin berettigelse den dag i dag. Forældre, bedsteforældre ønsker at udvikle barnet allerede i en tidlig alder, hvilket jo er rigtig positivt. Men hvordan finder man det bedste lærerige legetøj, og hvad skal man være opmærksom på? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Vær opmærksom på barnets alder

Der er stor forskel på, hvilket legetøj der godt og udviklende i forskellige aldersgrupper. Skal du finde lærerigt legetøj til en nyfødt baby, skal legetøjet ikke være på samme niveau, som hvis du skal finde legetøj til et barn på 5-6 år. Heldigvis inddeler mange legetøjsbutikker legetøj efter alder, hvilket gør det rigtig nemt for dig at sortere i, hvilket legetøj der er godt hvornår.

Simpelt læreligt legetøj

I en tid hvor elektronik fylder meget kan det være fristende at hoppe med på bølgen omkring elektronisk legetøj med smarte funktioner. Når det kommer til lærerigt legetøj, kan det dog være en god ting at holde det mere simpelt. Køber du for eksempel legetøj med det formål at udvikle barnets motorik, kan simple ting som klodser, bidebolde med mere være rigtig fint. Det er simpelt, og så er det også billigt. Lærerigt legetøj kan også være noget så simpelt som en tegnebog, hvor barnet lærer at bruge farver og bruge sine hænder kreativt.

Kreativitet og fantasi

I og med at lærerigt legetøj oftest er meget simpelt, handler det om at fremme barnets fantasi og kreativitet. Igen kan et eksempel være en tegnebog, udklædningstøj eller et hus med figurer. Barnet skal have lov til at opdigte sine egne historier omkring figurer og personer. Det er her, hvor der stilles krav til fantasien, og hvor barnet virkelig har mulighed for at udvikle sin kreativitet. Når du skal vælge lærerigt legetøj, bør du derfor gå efter noget legetøj, der lægger op til at barnet skal bruge sin fantasi og kreativitet.

Den voksne skal være en aktiv del af legen

Som supplement til det lærerige legetøj, skal de voksne omkring barnet også tage aktiv del i legen. Det kan være gennem bøger, via spørgsmål eller blot ved at lege med. Ved at være aktiv i legen, bliver barnet tvunget til at tage stilling, svare på spørgsmål samt at samarbejde og lege med andre. Naturligvis skal barnet have nogle jævnaldrende legekammerater, men forældre har mulighed for at udfordre barnet på en anden måde. Derfor er begge ting vigtige.

Spar penge på det lærerige legetøj til Black Friday

Har du brug for lærerigt legetøj? Måske til dit eget barn eller måske til julegaven? Så kan der være rigtig gode penge at spare på legetøjet, hvis du køber det på Black Friday. Her nedsætter de fleste af de mest anerkendte legetøjsbutikker deres sortiment. Her har du mulighed for at gå på storindkøb og finde lærerigt legetøj til rigtig gode priser. Black Friday afholdes altid den sidste fredag i november. Konceptet stammer oprindeligt fra USA, hvor Black Friday i mange år har været en stor succes. Sådan er det efterhånden også blevet herhjemme, hvor flere og flere butikker har taget konceptet til sig. I dag varer Black Friday ikke kun om fredagen, men fortsætter faktisk hele weekenden. Weekenden efter Black Friday har fået navnet ”Black Weekend”.

Kommentarer er lukket.