Alt du skal vide om børnepenge

I Danmark har der siden 1983 været en lovgivning om at staten skal støtte forældre, fra barnet fødes til det bliver myndigt på sin 18-års fødselsdag. Der findes mange forskellige tilskud og bidrag man kan søge særskilt tilladelse til udover børnepengene, dette vil kort forklares sidst i teksten.

Børnepenge har svinget meget i udbetaling siden opstarten i 1983. disse ændres marginalt hvert eneste år således, at disse passer med landets økonomi. Kært barn har mange navne og børnepengene bliver derfor i offentlig og officiel tale betegnet som børne- og ungeydelse.

Børnepengene skal sikre, at barnets tarv er i bedste øjemed. Disse penge udbetales derfor med øje for at barnet får tøj på kroppen, mad hver dag samt kan tages med på oplevelser eller få hygge i hjemmet såsom streamingtjenesten SF Kids Play, der garanterer leg og afslapning i timevis. Streamingtjenestens mantra er at udvikle barnets fantasi. Læs her om streamingtjenesten SF Kids Play.

Sådan fungerer udbetaling af børnepenge, når forældrene er skilt

I Danmark ser man ofte at børnefamilier splittes op i løbet af barnets tidlige år eller i løbet af dets teenageår. Dette gør dog ikke, at børnepengeydelserne stopper, da man stadig har krav til dette fra staten. Børnepengene følger altid barnet, hvilket vil sige, at ydelserne udbetales til den forældre, der har forældremyndighed over barnet.

I langt de fleste tilfælde, vil forældrene søge om delt forældremyndighed når der sker et brud, derfor vil børnepengene udbetales til den forælder, der har samme folkeregisteradresse som barnet.

Læs mere om de forskellige krav og forpligtigelser angående børnepenge og andre ydelser

For at kunne søge om børnepenge skal man bo i Danmark og have boet i landet mindst to sammenhængende år indenfor de seneste ti år. Derudover skal man være fuldt skattepligtig i landet og naturligvis have et barn under 18 år, der også opholder sig i landet.

Derudover er der særlige regler omkring forældre med en stor årlig indkomst. Overskrider man den satte løngrænse vil der blive trukket penge fra barnets børnepenge, dette gælder for begge forældre. I 2018 var grænsen 765.800 kroner, hvilket vil sige, at hvis den ene eller begge forældre tjente mere end dette, blev der trukket 2 % af de overskydende lønbeløb og fratrukket statens børnebidrag.

Som enlig forælder med fuld forældremyndighed, kan man søge om andre tilskud og børnebidrag i forbindelse med store begivenheder i barnets liv. Dette kan bl.a. være i forbindelse med barnets konfirmation eller navngivningsdag.

Vil du vide mere? Læs om børnepenge her.

Kommentarer er lukket.