Sådan holder du børnefødselsdag – helt uden stress

Barnets fødselsdagsfest bør være en glædens dag – men sandheden er, at den ofte ender med at gå op i præstationsangst og logistik. I vores iver for at give barnet den dag, de drømmer om, roder vi os ud i alt fra kæmpe skattejagte til underholdning bestilt udefra og hjemmelavede, alt for avancerede menuer – og pludselig har vi hverken tiden, overskuddet eller pengene til at følge det til dørs. Når vi først føler, at vi har påtaget os for meget, er det let at tro, at de eneste løsninger er at bide det i os eller give op og gøre det helt skrabet – men så ekstremt er der slet ikke behov for at tænke. Tag i stedet en dyb indånding og læs vores råd til en stressfri børnefødselsdag nedenfor.

Få styr på maden – nemt og hurtigt

Vi siger det bare lige én gang til, hvis der er nogen derude, der stadig skulle være i tvivl: Børnefødselsdage er ikke en konkurrence. For langt de fleste børn handler det på ingen måde om, hvis forælder lavede den mest komplicerede, æstetiske kage eller stod og lavede sushien foran de andre børn til festen. Det eneste, de ønsker sig, er oftest bare deres yndlingsmad – og her er der som regel tale om en helt almindelig lagkage, måske med chokolade, og noget fedtdryppende fastfood til aftensmad eller frokost, afhængigt af tidspunktet. Har du store planer for resten af fødselsdagen, som kræver din opmærksomhed mere end maden? Så bestil pizza med levering til døren og slip helt for besværet med at lave måltidet selv og fokuser på desserten og andre festlige indslag.

Et sjovt tema sætter kursen

En metode, som vil gøre stort set alle beslutninger i forbindelse med børnefødselsdagen meget nemmere, er at finde et godt tema. Når først du ved, at du f.eks. skal arrangere en Den Lille Havfrue-fest, giver det næsten sig selv, hvordan invitationen skal se ud. Det er også oplagt at opfordre til udklædning og enten finde på vandrelaterede lege – eller at give de klassiske lege et tematisk tvist, så børnene f.eks. sætter finnen på fisken i stedet for halen på æslet eller lignende. Pynten og kagen skal naturligvis alt sammen være blåt og fyldt med perler og muslingeskaller, måske skal der være karaoke til sange fra filmen – du forstår nok efterhånden pointen. Kort sagt, så serverer et godt tema dig stort set en færdig opskrift på en god fest på et sølvfad. Alt, du skal gøre, er at eksekvere og nyde festen.

Kommentarer er lukket.