Fordelene ved en ammetop

Når man lige er blevet mor, så finder man også ud af, at der findes en masse produkter, man ikke anede, der eksisterede. Det er klart, at man gerne vil have alt det udstyr, der kan hjælpe til, at det hele bliver lidt nemmere. Det kan dog godt være lidt svært at skelne mellem, hvad der er ”need to have”, og hvad der er ”nice to have”. Når alt kommer til alt, så har en baby i virkeligheden brug for mad, kærlighed og søvn. Der er dog stadig nogle ting, som mange mødre synes er helt uundværlige i den første tid med et nyt barn. Her er der mange, der refererer til ammetoppen. Det kan være, at du også skal have en?

Det er nemmere at hive brysterne frem

Det lyder måske som en lidt voldsom overskrift, men når man lige har fået et nyt barn, og man ammer, så skal man altså kontant være klar til at hive sine bryster frem og give sit barn mad. Hvis du allerede er mor, så har du sikkert allerede prøvet, hvordan det kan komme på de mest irriterende tidspunkter. Det kan f.eks. ske, mens man sidder i bussen, mens man er i venteværelset ved lægen eller andet. Men når ens baby er sulten, så vil man også gøre alt for at give det mad. Man hiver derfor gladelig brysterne frem – og det må gerne gøres så let som muligt, for det er besværligt nok i forvejen!

Nem adgang

Når du bruger en ammetop, så kan du hurtigt tage trøjen over BH’en, folde ned og hive brystet frem. Det bliver ikke meget nemmere, og når du er færdig med at amme, så sætter du blot stofstykket over dit bryst og knapper det til igen. Når du først er begyndt at amme og opdager, hvor stort et arbejde det faktisk er, så kommer du virkelig til at sætte pris på at have en ammetop. Det er som sagt noget af det, som mange nybagte mødre slet ikke kan forestille sig at skulle undvære.

Rart for brysterne

Når man ammer meget, så er det også meget naturligt, at man begynder at få ømme bryster. Selvom det er helt naturligt, så er det selvfølgelig stadig irriterende. Det er vigtigt, at man passer godt på sine bryster i denne tid, for de fungerer jo som fodremaskine til dit barn. Du kan f.eks. købe en creme til dine brystvorter, som kan hjælpe, hvis de bliver ømme eller begynder at sprække. Det kan tilmed betyde meget, at man har den rigtige BH på. Ammetoppe er lavet for, at de skal være behagelige for den nybagte mor, der godt kan have tendens til at have lidt ømme bryster. Når du får mælk i brysterne, så er det også helt naturligt, at de vokser meget. Du vil derfor heller ikke kunne passe dine almindelige BH’er, mens du stadig har mælk i brysterne. Derfor er der altså flere gode grunde til, at du bør have en ammetop, når du bliver mor.

Kommentarer er lukket.