Guide – Legetøj til børn

Det er ikke altid lige let at vælge legetøj til børn. Udvalget af billigt legetøj til børn er helt enormt stort, og der findes nærmest ikke noget, som det ikke er muligt at købe. De fleste legetøjsbutikker, om de er fysiske eller online, har heldigvis opdelt legetøjet i aldersgrupper. Det gør udvalget en lille smule mindre, om end der stadig kan synes uoverskueligt meget. Det er selvfølgelig nemmere at finde noget legetøj, til et barn som man kender, dermed har man en lidt bedre fornemmelse af, hvad barnet vil kunne blive glad for at lege med, og som måske ikke bare vil blive sat direkte ind på hylden på børneværelset for at blive stående der til pynt. Det er altid rart at se, hvis det legetøj man har givet til børn, rent faktisk bliver leget med. Jo mere desto bedre.

Det sjove legetøj

Mange børn er glade for det legetøj, som netop nu er den nyeste dille. Det er det som de kan se at mange af de andre børn har. Det er ofte kun populært i kort tid, hvorefter et nyt stykke legetøj tager over. Dermed har barnet hele tiden noget nyt og sjovt legetøj at bruge tid på.

Til de mindre børn er det ofte et hit med farverigt legetøj, gerne med lyde og blinkende lys vil kunne underholde dem i et godt stykke tid.

Hvis du ønsker at dit barn skal tilbringe mere tid ude end det allerede gør, så vil det være oplagt at finde noget udendørs legetøj, der vil inspirere barnet til at komme mere ud. Der findes oceaner af udendørs legetøj til alt slags vejr.

Nemmest er det dog med sommerlegetøj, da der her er mest at vælge mellem og man skal ikke være bekymret for, om legen afbrydes af frysende børn, som skal ind for at få varmen.

Gode legetøjsovervejelser

Det kan være en rigtig god idé at sætte sig ind i det legetøj, som du overvejer at give til et barn. Meget legetøj er fyldt med giftigt kemi og mikroplast, som ikke er sundt i længden. Det kan være svært at se, om legetøjet er godt eller skidt. For at være helt sikker på kvaliteten, kan du vælge at købe det i for eksempel økologiske- eller kemifrie butikker. Der er en del legetøjsbutikker online med bæredygtigt legetøj, hvor du trygt kan handle fra. Giftfrit legetøj behøver ikke at være dyrt.

Det er også en god idé at overveje, hvilken kvalitet man ønsker legetøjet i. Skal det for eksempel holde i rigtig mange år og evt. kunne gives videre til andre børn efterfølgende, når det første barn er færdig med at lege med det.

En anden ting at medtænke er typen af legetøj. Skal det stimulere barnets sanser, musiske interesse, indlæring osv. Eller skal det bare være legetøj, som barnet kan lege med og have det sjovt, uden at der skal lægges mere i det.

Og skal legetøjet både kunne leges med af en af gangen eller måske flere børn på samme tid.

Kommentarer er lukket.