Fire økonomiske tips til den nybagte familie

Spo1

Der er ikke noget smukkere end en nybagt familie, som har fundet sig til rette i et dejligt hjem og har hele livet foran sig. Der kan dog være enkelte udfordringer forbundet med at stifte familie. En del af de udfordringer vedrører økonomi. Man kan ikke købe sig til en lykkelig familie, om end man ikke kan leve uden penge. Alting koster, hvorfor det er vigtigt at have styr på privatøkonomien i en børnefamilie.

Her bringer vi fire økonomiske tips til den nybagte familie.

Læg et nyt budget

I dét øjeblik man sætter et barn til verden, bliver det nødvendigt at kvitte det gamle budget til fordel for et nyt og opdateret et af slagsen. Der følger jo trods alt en masse nye udgiftsposter med et barn. Det indbefatter udgifter til bleer, babyudstyr, babytøj, legetøj og meget mere. Faktisk siger man, at et barn koster mellem 1 og 1,5 mio. kroner i barnets første 18 leveår. Ergo bør der ikke herske nogen tvivl om, at det er dyrt at have børn. Man kan dog ikke gøre alt op i penge.

Lån kun penge i nødstilfælde

Enhver fornuftig forælder lægger penge til side og sparer op til uforudsete udgifter. Ejer du ikke allerede en opsparing? Så er det på høje tid. Det er aldrig for sent at få den oprettet.

Er din opsparingskonto ved at være tom, og står du helt aktuelt at skulle betale en tandlægeregning eller en regning fra den lokale mekaniker? Så kan du i nødstilfælde optage et lån. En oplagt lånemulighed er det såkaldte kviklån, hvor du som regel kan låne op til 15.000 kr. uden at stille sikkerhed. Læs alt om lånetypen her: https://www.lendon.dk/kviklaan

Køb brugt – for økonomien og miljøet

Du kan med fordel købe brugt for at skåne både din privatøkonomi og miljøet. Det er i hvert fald gunstigt at købe noget af det dyre udstyr brugt, da der kan spares mange tusinde kroner her. Spar op til 50-80 % ved at købe følgende brugt:

  • Barnevogn
  • Autostol
  • Vugge
  • Tøj
  • Legetøj

Faktisk kan man købe stort set alt brugt.

Undgå at shoppe på afbetaling

Det kan som udgangspunkt ikke anbefales at købe hverken elektronik, babyting eller tøj på afbetaling. Du kan muligvis slippe for gebyrer og renter, hvis du indfrier din gæld inden for 30 dage, men har du overvejet, hvor dyrt det bliver, hvis du ikke evner at leve op til aftalen? Generelt skal man undgå at leve for lånte penge – det er nemlig meget dyrt. Du kan om ikke andet blive lidt klogere på emnet her.

Kommentarer er lukket.