Sådan kan du bedst hjælpe dit barn ved skolestart

Et af de rigtig store kapitler i et barns liv, er skolestarten. De træder trods alt ind i en institution de højst sandsynlig først træder ud af, ti år efter. Det er derfor vigtigt at gøre skolestarten bedst mulig for dit barn/dine børn. Hvordan man lige gør det, kan så godt virke lidt uhåndgribeligt.

Skoletiden er trodsalt der hvor den sekundære socialisering virkelig sparker ind, og det kan være svært som forældre at vide hvordan man lige skal gribe an, at hjælpe sit barn når man ikke er hos det. I denne artikel kan du heldigvis finde gode råd til hvordan du bedst muligt kan hjælpe dit barn i gang, når klokken ringer ind.

Hent hjælp hvor du kan

Ligesom med næsten alle andre problematikker vi støder på her i livet, så er det at spørge omkring sig, en rigtig god ide. Hvis du er i en alder hvor du har et barn der skal starte i skole, så har du helt sikkert nogle venner der har lidt ældre børn, som er gået i skole i nogle år. Du kender måske endda nogen, der har skulle hjælpe flere af deres børn ved skolestart. Her kan du med fordel spørge dem til råds om hvad de gjorde eller ville ønske de havde gjort, da deres barn startede i skole.

Hvis dit barn har særlige behov såsom ADHD, autisme, ordblindhed el.lign., så findes er garanteret også en masse gode organisationer derude, specielt oprettet til at hjælpe børn med de samme vanskeligheder som dit. Måske er dit barn allerede tilmeldt sådan en organisation, og så er det jo dejlig nemt bare at tage et smut forbi deres hjemmeside og snakke med en rådgiver omkring hvad du har af muligheder for at hjælpe dit barn bedst muligt.

Hjælpemidler ≠ Svaghed

At dit barn måske har brug for hjælpemidler i starten af skoleåret, er der absolut ikke noget skamfuldt over. Hverken for dig eller dit barn. Alle børn starter jo også ud med at køre med støttehjul, når de først lære at cykle. Vær derfor ekstra opmærksom på dit barns humør de første par uger af skoleåret, i tilfælde af at de andre børn gør grin med at dit barn er anderledes.

Hvis dette er tilfældet, så tag det seriøst, og tag det op til et forældre- eller klassemøde. Forklar de andre børn og forældre om hvad dit barn kæmper med, og prøv at få dem til at forstå, at dit barn fx sidder på en bold i stedet for en stol, er det samme som at nogle børn går med briller.

Ligegyldigt hvad dit barn har af problematikker, så er der hjælp at hente derude. Det behøves ikke engang at være fordi dit ban fx er diagnosticeret, det kan såmænd også bare være at dit barn har en dårlig vane med at tygge på sit hår, sit ærme eller måske en blyant. Så findes der hjælpemidler til børn i form af halskæde eller armbånd der er lavet af et materiale der ikke indeholder nogle farlige stoffer, og som derfor er sikkert for dit barn at tygge på.

Kommentarer er lukket.