Naturlig og sund søvn med en kapok dyne

Vores søvn er vigtig for os, for at vi kan holde os sunde og raske, og komme helskindede igennem vores hverdag. Faktisk bruger vi en tredjedel af vores liv på at sove! Derfor er det utroligt vigtigt, at det miljø vi sover i er godt, samt at vi har den rigtige madras, hovedpude, dyne, m.m., der optimerer vores søvn og gør, at vi vågner friske og veludhvilede, klar til dagens udfordringer.

Hvad er kapok, og hvorfor er det ideelt som dyne?

En ting er, hvordan vi selv sover, men det er ligeledes vigtigt, hvordan vores børn sover, da de har brug for masser af hvile til at vokse sig store og stærke. Hvis barnet får en god nats søvn, vil det være nemmere for det at lære, huske og generelt vil det trives bedre.

Det bedste man som forældre kan gøre er at sørge for at madras, dyne, pude og sengetøj er sundt, åndbart og behageligt at ligge i for barnet. Her vil det altid være en fordel at vælge naturlige materialer, helst økologiske, og uden kemi.

Med en kapok dyne får man lige præcis dette. Kapok er naturfibre, der tages fra frøkapslerne fra træet Ceiba pentranda – kapoktræet. Disse træer vokser i troperne i Latinamerika, Indien og den vestlige del af Afrika, og de anses i flere kulturer for at være hellige. Kapok er en cellulosebaseret organisk fiber, med meget små hulrum, hvoromkring der er et tyndt lag voks. I en kemiske kombination får kapok-fiberen hydrofobiske egenskaber, og den er fra naturens side resistent overfor skimmel og pesticider. Desuden sørger fiberens luftrum, som udgør ca. 80 %, for at kapok er den letteste i verden, ca. 8 gange lettere end bomuld.

Det er de termiske egenskaber og den silkebløde overflade, der gør kapok ideel i dyner.

TIP: Du kan købe kapokdynen hos denne forhandler.

Hvorfor vælge en kapok dyne?

En kapok dyne er 100 % okølogisk og naturlig, og der bruges ikke nogen former for pesticider eller insektmidler, når fiberen behandles.

Desuden er den temperaturregulerende og isolerende, pga. den høje procentdel af luft (80 %). Det giver den en stor fordel i forhold til den tungere bomuld.

Kapok har derudover en antibakterial funktion, og det er umuligt for husstøvmider og andre insekter at leve i den, da det ganske enkelt er umuligt at skabe det fugtige miljø, som denne type insekter har brug for.

Den er åndbår og fugttransporterende, hvilket giver en bedre og behageligere søvn, da den leder fugten væk fra kroppen. Dermed er man sikret en tør og varm nat, uden at risikere at man pludselig vågner badet i sved.

Når man investerer i en kapok dyne, får man et naturligt produkt, og man investerer samtidig i et bæredygtigt produkt, og er med til at bevare de tropiske regnskove. Lokalbefolkningen, hvor kapoktræerne findes, høster frugterne år efter år, og lever af denne indtægt. Træerne er deres levebrød, så når man investerer i et produkt fremstillet af denne fiber, så hjælper man med at bevare en økologisk og bæredygtig produktion.

Kommentarer er lukket.