Fire guldkorn om opdragelse

Betalt indhold

Dét at blive forælder forpligter på mange måder. Du forpligter dig ikke kun til at forsørge dit barn, men også til at opdrage ham eller hende på bedst mulig vis. Netop opdragelsen får en enorm betydning for barnets fremtid, hvorfor det er alfa og omega, at det gribes an på den rigtige måde. Desværre findes der ikke en decideret rettesnor, når det kommer til opdragelse. Dog vil vi gerne forkæle dig med en række guldkorn omhandlende børneopdragelse.

Lyt til dit barn

Det bedste opdragelsestip handler om at lytte. Du får nemlig mere end svært ved at få dit barn til at lytte og lære, hvis du ikke selv mestrer denne disciplin. Du skal ikke kun lytte til de talte ord, men også kropsholdning, mimik, ansigtsudtryk og meget mere. Dette vil hjælpe dig til at forstå barnet bedre. Her gælder det ofte om at sætte tempoet ned og give sig tid til at aflæse barnets signaler. Jo bedre du er til at lytte og læse signaler, desto lettere vil du have ved at kommunikere med dit barn.

Lær dit barn om penge og økonomi

Man kan selvsagt ikke tale penge og økonomi med et lille barn, hvorfor dette opdragelsestip er henvendt til forældre med større børn. Snakken bør tages på et tidspunkt, hvor barnet får lommepenge og evt. har et fritidsjob som avisbud e.l. Skal dit barn kunne klare sig godt, er det nemlig vigtigt, at barnet har respekt for penge og forstår at prioritere rigtigt. Det er langt hen ad vejen din opgave at få det til at ske.

Lad barnet gøre sig fortjent til tingene

Ingen kommer sovende til succes – der skal arbejdes for det.

Det kan du med fordel lære dit barn, så han eller hun er godt rustet til en lang og succesfuld karriere med alt, hvad det indebærer. Ønsker dit barn sig for eksempel et par nye sko, så kan du lave en aftale med barnet om, at han eller hun får skoene for at udføre nogle huslige pligter. Du kan se her, hvilke sko der hitter mest hos børn i øjeblikket.

Du bør endvidere lære din guldklump, at man ikke kan få alt, hvad man peger på.

Tænk fremtid for dit barn

Det er ikke din opgave at beslutte, hvilken vej dit barn skal gå rent karrieremæssigt. Du kan alligevel gøre klogt i at tænke fremtid for dit barn.

I første omgang kan du tage en snak med dit barn, om han eller hun evt. skal sendes en tur på efterskole. I kan evt. tage til Efterskolernes dag sammen for at afklare, om et efterskoleophold kunne give mening. Et efterskoleophold fremmer som regel barnets faglige og sociale udvikling, hvorfor det kan være en god investering.

Kommentarer er lukket.