Fordele og ulemper ved at have en kattelem

Hvis man er katteejer, så ved man præcis hvordan en kat anser dens ejer. Katte forstår os ikke helt på den samme måde som hunde gør. Set gennem kattens øjne er ejeren nærmest en butler, der bør forudse ethvert ønske og være klar præcist når katten ønsker det. Realiteten er jo bare at butleren, dvs. katteejeren, jo rent faktisk har andre ting der også skal passes, såsom studier, arbejde, indkøb osv. Så her kan en kattelem være en super idé, så katten kan komme ud når den ønsker det, eller holdes inde, hvis du ønsker det. Men hvad er der ellers af fordele og ulemper ved montering af en kattelem.

Fordele ved en kattelem

Den mest åbenlyse fordel er jo at man kan kontrollere kattens adgang ud og/eller ind. Der findes mange forskellige typer kattelemme, men en anden vigtig fordel er selvfølgelig at katten kan komme ud og ordne det fornødne udenfor, hellere end i en kattebakke indenfor. Det opfordrer også katten til at bevæge sig mere of få frisk luft, stimulation og motion.

Ulemper ved en kattelem

Katte fanger ofte mus og små fugle. Og med en kattelem installeret, kan de nemt tage denne gevinst med hjem og stolt præsentere dig med deres seneste fangst. Derudover, alt efter hvilken kattelem du har valgt, kan der måske komme en ubuden kat ind i huset, som måske ikke er så stueren som din egen kat. Det er ikke de rareste at komme hjem til. En anden ulempe ved en kattelem er selvfølgelig at hvis din kat nu kan bevæge sig udenfor, så er du jo ikke herre over hvor den bevæger sig hen, hvem den omgås, og hvilke trafikerede gader den vil krydse, eller hvad den spiser mens den er ude af syne.

Kommentarer er lukket.