Det specielle ved en fransk bulldog

Menneskets bedsteven har siden stenalderen været en hund. Vi har gennem historien haft hunde ved vores side, og vi vil med stor sikkerhed også beholde dem langt ud i fremtiden.

Hunde kommer dog også i forskellige størrelser og former, og deres personlighed kan variere lige så meget som de forskellige mennesker vi møder i vores nabolag. Dog har vi alligevel formået at finde frem til særlige kendetegn ved de forskellige hunderacer i forhold til intelligens, temperament og aktivitetsbehov.

En ægte selskabsven

Dette gælder også hvis du vil kigge efter en speciel race. Når du vælger derhjemmefra at du gerne vil have en fransk bulldog fordi du kender en der har en, så er det godt for dig at være forberedt. At du ved hvad for en hund du tager med hjem, gør at I to kan opbygge en masse godt sammen.

I forhold til den franske bulldog så er det en ganske behagelig muskelhund. Det er en meget social hund, der godt kan være stædig. Stædigheden kommer du jo nok til at mærke, når du skal opdrage den. Man kan sige at uanset hvilken race du ville vælge, så er det vigtigt at stadfæste at du er husets alfa og har det sidste ord.

Heldigvis er den nogenlunde nem at træne. Man er nødsaget til at benytte ydmyge termer for dens personlighed er oftest meget charmerende. Det er svært at fremstå konsekvent og alvorlig, samtidig med at din nye bedsteven får dig til at grine ved at være lidt drilsk.

Til gengæld er denne charme også en gave i det øjeblik opdragelsen er på plads. Den franske bulldog fungerer fint som en familiehund, hvis blot du er opmærksom på at de sædvanlige ekstra øjne omkring spædbørn.

Ikke et strå i sigte

Noget mange tænker over når de skal have hund, er hvordan den fælder. Vi alle har sikkert oplevet en ejer af en hvid hund og set hvordan deres bil er fyldt med hvide hår. Her er den franske bulldog fantastisk. De fælder ikke synderlig meget og det er nemt at pleje dens pels.

Dog er det stadig en god idé at du tilvænner den at den får plejet sin pels ret hurtigt; eventuelt lader det blive en del af opdragelsen. Som sagt så er det en hund med et højt humør, og det vil du i al fald mærke.

Kommentarer er lukket.