Hvor højt prioriterer du økologi til dine børn?

Økologi bliver en ting vi tænker mere og mere over i vores hverdag. Derfor prøver mange at købe så meget økologisk mad som muligt, da de ikke ønsker at fylde deres krop med en masse dårlige stoffer. Derudover er der også en del der prøver at købe hudplejeprodukter som er økologiske. 

forskellige slags grøntsager

Økologi fra mad til tøj

For nogle så prioriterer de mængden af økologi endnu mere efter at de har fået børn. De ønsker at give deres børn den bedst mulighed mad, så når det er muligt og økonomisk tilforladeligt så køber de økologisk. Som nævnt tidligere kan dette både være når det kommer til mad og til cremer og lignende. For cremer trænger jo ind i huden, så hvis den indeholder et eller andet stof der ikke er godt for os mennesker så vil det komme ind i kroppen. Derfor kan det virke beroligende når man forstår hvad alle ingredienserne i produktet er og kan se at de er dyrket på økologisk vis og derfor ikke er blevet sprøjtet med diverse pesticider. 

Men vidste du at man også kan købe mere og mere økologisk tøj? Endda også økologisk babytøj. Når man vælger at købe økologisk tøj betyder det at de materialer som tøjet er fremstillet af er groet på økologisk vis, det kunne for eksempel være bomuld. Vær også opmærksom på hvordan stoffet er forarbejdet under fremstilling af tøjet. Selvom materiale er lavet af noget der groet på økologisk vis, behøver resten af processen ikke at være bæredygtig eller miljøvenlig. 

Økologi påvirker klimaet 

Økologi generelt er ikke kun et spørgsmål om at det er sundt for os mennesker at indtage noget eller have fysisk berøring med det. Det er også det der er bedst for den jord vi bor på. Nu mere der bliver produceret på en økologisk måde, nu mindre vil brugen af pesticider og andre stoffer være. De vil efterfølgende kunne trænge ned i grundvandet og forurene det, eller på anden måde skade miljøet. Så når man prøver at påvirke hvor mange landmænd der dyrker økologisk ved at efterspørge mere økologi, så gør man noget godt for klimaet, miljøet og jorden på sigt. 

For nogle er tanken om at de prøver at gøre noget for at bevare jordens miljø til fremtidige generationer en stor motivationsfaktor for at fortsætte med at købe mere og mere der er økologisk. Det kan være at man følelse at man tager ansvar for det hjem man efterlader sine efterkommere ved at have gjort det man selv kunne for at påvirke det i en bedre retning eller ved at bidrage mindst mulig til den negative udvikling. 

Kommentarer er lukket.