Hjælp dit barn med at holde tænderne sunde

På et tidspunkt som barn vil man få sin første rokketand. Det er noget som de fleste børn af en eller anden grund glæder sig til. Der er i deres verden ikke noget sejere end at have en løs tand. For forældre betyder den første rokketand midlertidig noget andet. Det er nemlig en påmindelse om, at det næste sæt tænder er et tandsæt, som gerne skal holde hele livet.

Det gælder altså derfor om allerede i barndommen at få opbygget nogle gode tandvaner. Det er her hvor man skal sætte ind, da hvordan tænderne bliver behandlet i disse år kan have stor betydning for fremtiden.

Hjælp dit barn til at få gode tandvaner

At børste tænder er ikke noget der falder de fleste naturligt. Børn kan som ofte godt tænke at det er spild af tid at bruge tre minutter hver morgen og aften på at børste sine tænder. Som forældre kan det være noget af en opgave at skulle overbevise dem om, at det bestemt ikke er spild af tid. Formanende ord om at de vil fortryde at få huller i tænderne senere i livet falder til jorden, og man kan føle sig magtesløs.

Det er dog ikke en kamp man skal give op på. Gå i stedet foran med det gode eksempel, og vis dine børn at du selv bekymrer dig om dine tænder. Skab hyggelige rammer om det at børste tænder, og du vil hurtigt opdage, at så snart dit barn ser dig gå foran med tandbørstningen, vil han eller hun have tendens til at efterligne dig.

En tandlæge er ikke en, man skal frygte

Som barn skal man til tandlæge, ligesom man skal når man er voksen. En børnetandlæge er som ofte dog lidt hyggeligere, da man kan få et stykke legetøj med hjem som en gave hvis man har været rigtig dygtig. Der er nemlig rigtig mange dygtige tandlæger rundt omkring i hele landet, som giver børnene en god oplevelse af at være til tandlæge.

Det er netop denne oplevelse, som man skal værne om. Det skal være sjovt at være til tandlæge, og det er derfor vigtigt allerede at lægge grobunden for dette som barn. Så er der helt sikkert større chance for at barnet har lyst til selv at tage til tandlæge som voksen. Der findes nemlig mange dygtige tandlæger man kan benytte sig af, som for eksempel Tandlægerne på Frederiksberg i København.
Tandlæger i København er generelt rigtig dygtige, og du kan finde gode priser hos tandlæger på Frederiksberg.

Kosten har også betydning

Noget nogle glemmer at forholde sig til når det kommer til at give sit barn sunde tandvaner med på vejen, er at kosten også har stor betydning. En af de helt store syndere er nemlig sukker. Hvis man som barn konstant indtager sukker, kan man være sikker på at det både vil kunne ses og mærkes på tænderne senere i livet. Og hvis du vil undgå at komme ofte hos tandlægerne på Frederiksberg, så gælder det om at passe på tænderne.

Det samme gælder læskedrikke, som indeholder store mængder af syre. Væn derfor dit barn til at skære ned på sukkeret, om ikke andet for at passe på sine tænder.

Kommentarer er lukket.