Find den perfekte børnetrampolin

De fleste børn går og drømmer om at få en trampolin derhjemme. Det er nemlig en rigtig sjov aktivitet, og så er det faktisk også en god måde at holde ungerne aktive på. Du kan styrke børnenes motorik og fysiske styrke ved at lade dem hoppe på en trampolin, og så kan du også være sikker på, at de er godt underholdt. Særligt om sommeren er det en fantastisk aktivitet, og som forælder vil du nok også opleve, at det kan være rigtig sjovt at hoppe på en trampolin. Men når det kommer til at vælge den rette trampolin, så er udvalget stort. Derfor kan det være nødvendigt med en lille guide, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Sørg for sikkerhed

Desværre sker der rigtig mange ulykker på trampoliner i Danmark. Det er heldigvis et problem, man nemt kan forebygge. Det kræver, at man som forælder sætter sig lidt ind i, hvordan man gør det trygt at hoppe på en trampolin. Der findes et par simple regler, der kan gøre det både sjovt og sikkert at hoppe på en trampolin. Trampoliner kommer ofte med noget udstyr, men du skal altid være opmærksom på, om der er nok sikkerhedsudstyr med, eller om det er nødvendigt, at du køber noget mere.

Det første, du skal sørge for at montere på trampolinen, er et sikkerhedsnet. Sikkerhedsnettet skal sikre, at ingen falder og slår sig. Man kan nemlig komme slemt til skade uden et sikkerhedsnet. Dernæst skal du sikre, at der er en god kantbeskyttelse på. Kantbeskyttelsen skal sidde hele vejen rundt om trampolinen. Den skal sikre, at det ikke er muligt at få arme eller ben i klemme. Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at man er opmærksom på sine børn. Mindre børn skal altid være under opsyn, når de leger på trampolinen, og så må der ikke være mere end én person på trampolinen ad gangen.

Hvilken trampolin er så den rette?

Det kommer selvfølgelig an på, hvem der skal bruge den, og hvad den skal bruges til. Der findes trampoliner til professionelle gymnaster, men den mest populære trampolin i Danmark er naturligvis den klassiske havetrampolin. Hvis dine børn ikke er store nok, eller hvis I ikke har plads nok i haven, så kan man også få mindre trampoliner. De kan stå på børneværelset eller i stuen, og så kan de nemt pakkes væk, når de ikke er i brug.

Markedet for trampoliner er stort, og det kan være svært at overskue udvalget. Men hvis du bare sørger for at have alle sikkerhedsforholdene i orden, så skal du nok kunne finde den rette trampolin til din familie.

Kommentarer er lukket.