Balancér business-livet med børn og hverdag

Er du typen, som elsker dit arbejde og også vil gøre alt for, at det skal gå din virksomhed godt? Ja, du har måske endda din egen virksomhed eller lignende, som du står i spidsen for?

Der er nogle bestemte typer af jobs, hvor dem, der arbejder med det, har en tendens til at arbejde mere – måske især hvis det er noget, som man selv har været med til at skabe, som det eksempelvis er for mange af dem, der har sin egen virksomhed. Lige netop med den type arbejde, hvor man bruger meget tid på det, er det meget vigtigt, at man lærer at balancere arbejdsliv og privatliv, så det ikke lige pludselig går galt, og man kun har en af de to tilbage.

Gør det nemt for dig at skelne mellem arbejde og fritid

Der er intet galt i at gå op i sit arbejde og bruge meget tid på det – sådan skal det bestemt ikke lyde – men det er stadig vigtigt at få nogle rutiner og vaner i hverdagen, som gør, at det er nemmere at skelne mellem arbejde og fritid.

Man kan eksempelvis lave nogle helt faste arbejdstider, som kun må brydes, hvis det er meget vigtigt. På den måde kan man nemlig vende sig til, at man i nogle rammer kan arbejde helt intensivt, og at man i andre rammer, eksempelvis i hjemmet eller på ferie, kan bruge tid på sin familie og på hverdagens praktiske gøremål, som du netop også har et ansvar for. Der kan sagtens være plads til det hele.

Tag ansvar

Det kan være, at din mand eller kone ikke arbejder lige så meget som dig, fordi de bare ikke har det samme drive eller måske bare har et job, hvor det ikke giver mening at arbejde lige så meget, men det betyder ikke, at du bare kan læne dig tilbage, når det kommer til huslige pligter – nej tværtimod.

Du kan selvfølgelig være heldig, at din mand eller kone en gang imellem er villig til at gøre lidt ekstra for rengøring, børnepasning og den slags, men du bør bestemt ikke gøre det til en vane at holde dig fra den slags. Faktisk kan du med fordel hive dine rengøringsartikler frem og vise, at dit stilede business-liv ikke fylder alt, og at du selvfølgelig også er villig til at støvsuge, gøre toilettet rent og generelt hjælpe til derhjemme. Det vil din partner helt sikkert værdsætte, hvilket vil skabe mere balance i familielivet.

Kommentarer er lukket.