4 idéer til gaver til den nyfødte

Den største glæde er, når en lille ny verdensborger melder sin ankomst. Er det første gang, du ser venneparret i rollen som forældre, vil du naturligvis også gerne gøre noget særligt for dem.

Én af dine første opgaver bliver at finde den perfekte gave til den nyfødte, og det er ikke altid ligetil. Især ikke, hvis du gerne vil lægge lidt ekstra kærlighed i gavevalget. Den oplagte gave er babytøj eller bamser, for særligt med babytøj kan man vel ikke få for meget. Men jo. Ofte drukner de nybagte forældre i babytøj til de første 1-3 måneder – noget, de måske allerede har købt masser af, og som barnet derfor måske slet ikke når at bære.
Her får du vores 4 bedste gaveidéer til den nyfødte.

Barnevognskæder og aktivitetstæpper

Satser du på legetøj til den nyfødte, kan du passende gå efter de produkter, der træner barnets motorik. En god løsning er et aktivitetstæppe, der stimulerer barnets forskellige sanser. De fås i mange farverige designs, og det bløde tæppe kan byde på alt fra spændende lyde til legetøj i fascinerende former. Se mere på aktivitetstæppe.dk.
Et godt alternativ kunne være barnevognskæder, hvor farverne og de forskellige vedhæng er med til at gøre de daglige ture i barnevognen til et lille eventyr for barnet.

Bogen – den evige klassiker

Det gode ved bøger er, at de kan gå videre gennem generationer, alt imens de gemmer på herlige minder om den gode fortælling. Vil du forære en bog til den nyfødte (og forældrene), er der masser af gode bud. Vælg f.eks. en sangbog med de bedste børnesange eller bogen med H.C. Andersens samlede eventyr. Som et alternativ kan du få venner og familie til at indlæse eventyrene på en lydfil, så barnet altid vil have et kært og personligt minde.
Et andet godt valg er barnets bog. Lad forældrene udfylde de vigtigste oplysninger om barnet og de vigtigste milepæle i de første år – det er altid sjovt at kigge tilbage. Husk at udfylde bogen med både personlige historier og billeder.

Ting til børneværelset

Har forældrene haft lidt for travlt op til fødslen, mangler børneværelset måske lidt personlighed. Her kan du byde ind med en personlig fotoplakat med barnets fødselsdato eller en skøn natlampe med søde figurer. Nogle natlamper kan endda hjælpe med at stimulere barnets naturlige søvnrytme og kan derfor ende med at blive en stor hjælp for de nybagte forældre.

Den praktiske

Holder du stædigt fast ved, at du vil købe tøj til den lille ny, så forsøg at undgå babytøj til de første måneder (medmindre de nybagte forældre står og mangler det). Du kan eventuelt gå efter de lidt anderledes valg, såsom en lækker badekåbe, der forkæler barnet efter badet. Du kan også gå i gang med at strikke en personlig hue, som barnet kan bruge efter et par måneder.

Den gode gave til den nyfødte kunne også være en gave, der sigter mere mod forældrene – og de mange nye behov, de møder i hverdagen. Her kan du vælge bl.a. smarte klemmeposer, en rejseseng til barnet eller en dampsterilisator, der holder sutteflaskerne rene.

Kommentarer er lukket.