Økonomi for nybagte forældre: Sådan får I budgettet til at hænge sammen
At blive mor og far er det største i livet. Man går ikke bare fra to til tre. Nu har man lige pludselig et kæmpe ansvar over for et andet menneske, der ikke kan tage vare på sig selv, og som er et produkt af kærligheden mellem forældrene.
Rollen som forælder er ikke nem, og det er ikke noget, man kan forberede sig 100 % på. Der kommer til at være sværere tider, hvor alt bare virker umuligt og håbløst. Der er dog rigtig meget, man kan gøre for at være så velforberedt som overhovedet muligt, og økonomien er netop et af disse områder. Her i artiklen har vi samlet en række råd til nybagte forældre, så I har de bedste forudsætninger for at få enderne til at mødes og budgettet til at hænge sammen.
Det skriver KBH.dk.
Gå jeres udgifter og indtægter igennem
Når I går fra to til tre, betyder det et væld af nye udgifter, og selvom der selvfølgelig også medfølger børnepenge, er børn som udgangspunkt ikke nogen overskudsforretning. Derfor kan det være en rigtig god idé at kigge på budgettet og kortlægge udgifter og indtægter.
Måske betaler I for et abonnement til fitnesscentret, som I ikke kommer til at bruge? Hvad med abonnementet til Spotify? Der er rigtig mange udgifter, man sagtens kan undvære, og det er lige netop det, du skal sætte tid af til. Selvom det måske virker ligegyldigt at spare 40 kr. her og 25 kr. der, men mange bække små. Det kan lynhurtigt løbe op, og hvis det drejer sig om 500 kr. om måneden, er det bestemt også penge.
Køb stort ind
Bleer, babymad og legetøj. Bare tanken om alle de ting, I skal have fat i, kan virke skræmmende. Men er I fornuftige og samler jeres indkøb, er der faktisk ret mange penge at spare.
Hvis du handler ind i bulks, når bleer eller lignende er på tilbud, løber det hurtigt op i et par hundrede kroner om måneden, som jo så kan bruges på noget andet og bedre. På denne måde slipper I også for at køre flere gange, og selvom det måske i benzin kun er 50 kr. om måneden, kan det sagtens betale sig.
Overvej, om jeres økonomi er stabil
Det kan være vanskeligt at forudsige, hvordan økonomien helt præcist kommer til at se ud med en lille ny, og derfor kan man kun planlægge og gætte sig frem til et forsigtigt estimat. Af denne grund er det anbefalelsesværdigt at have et råderum, der er større end ellers, så hele budgettet ikke falder fra hinanden, hvis det viser sig, at I har regnet forkert.
Her kan det fx være en løsning at kigge på, om en af jer kan arbejde mere eller få forhandlet en større løn hjem. Alternativt kan I overveje et hurtigt lån, hvis behovet bare er midlertidigt og forbipasserende. Der er ingen grund til at gå i panik, hvis I blot mangler et par tusind kroner en måned.
Kommentarer er lukket.