Find sjove fastelavnskostumer til dit barn
Fastelavn er en sand fest for børn, hvor de får lov til at klæde sig ud i sjove kostumer, slå katten af tønden og spise en masse slik og fastelavnsboller. Derudover får børnene også lov til at gå fra dør til dør og bede om slik eller ballade. Derfor skal de selvfølgelig være klædt ud i sjove kostumer, så de kan få en masse slik.
Det er derfor også en tid, hvor forældre ofte har svært ved at finde ud af, hvilket kostume de skal købe til deres børn i år. Mange vil nemlig gerne skille sig ud fra de andre børn med et sjovt og anderledes kostume.
På billig-billy.dk kan du finde det hele til fastelavn!
Ideer til sjov fastelavnsudklædning
Når det kommer til udklædningen af børnene, findes der rigtig mange sjove og opfindsomme fastelavnskostumer. Det er en god ide at finde et kostume i samarbejde med barnet, så de selv er med til at bestemme deres udklædning. Nogle gange har børn også selv en sjov ide til udklædningen.
De kostumer man oftest finder i butikkerne, er klovn, dyr, superhelte, prinsesser, skurke og skeletter foruden forskellige tegnefilmsfigurer. For at undgå at købe det samme kostume som alle de andre børn er det en god ide at tænke ud af boksen. Man kan for eksempel finde forskellige ting til at sammensætte sit helt eget kostume, eller man kan selv sy et anderledes kostume. Desuden findes der også mange hjemmesider, der tilbyder et stort udvalg af sjove kostumer, som man ikke kan finde i butikkerne, så de er uden tvivl også værd at undersøge.
Ideer til sjove fastelavnskostumer kunne således være en fængelsfange, en ko, en emoji, en hotdog, en karton mælk eller andet mad, en indbrudstyv, en troldmand, eller en minion. Der findes dog utallige valgmuligheder, uanset om man vil købe et færdigt kostume, eller om man vil lave et selv. Vælger man at sammensætte sit eget kostume, kan man med fordel købe tilbehør så som en paryk, ansigtsmaling, pistoler, tryllestave, prinsessekroner, eller hvad man ellers vil få brug for.
Historien bag fastelavn
Fastelavn har fået sit navn, fordi det faktisk var begyndelsen på en 40 dage lang faste. Indtil omkring år 1900 var fastelavn nemlig oprindeligt en katolsk højtid, som blev fejret af voksne, der klædte sig ud i kostumer. Her holdt man en stor fest med en masse mad og drikke for at fejre fastens begyndelse. Herefter fastede man helt indtil påske, hvilket er grunden til, at fastelavn altid ligger 40 dage før påske, og derfor ikke fejres samme dag hvert år. Fasten var således folks måde at forberede sig til genopstandens mirakel på, både fysisk og psykisk.
Traditionen med at slå katten i tønden stammer faktisk helt tilbage fra 1800-tallet. Da var det dog ikke udklædte børn, som slog på en tønde fyldt med slik, men de udklædte voksne, som slog på en tønde med en levende kat indeni. Dette foregik ofte til hest. Katten var nemlig et symbol på alt det onde, som man gerne ville beskytte sig mod. I dag dekorerer man derfor stadig ofte tønden med papirkatte.
Kommentarer er lukket.