Guide til at nyde din alenetid uden børn

Som forælder elsker du naturligvis dine børn overalt på jorden. Det tvivler ingen på. At du nyder at tilbringe tid med dine børn er dog ikke ensbetydende med, at du ikke også har behov for alenetid. Der er jo grænser for, hvor meget tid man har til sig selv, når man har børn, som skal skiftes, fodres, puttes, underholdes, trøstes osv. Derfor er det vigtigt, at du nyder din alenetid til fulde, når du en sjælden gang har en aften for dig selv.

Derfor har du brug for alenetid

Der findes ikke mange forældre, som ikke har brug for alenetid. Det er nemlig meget krævende at have småbørn, som holder en vågen det meste af natten og generelt kræver stor opmærksomhed. Det slider på kroppen og hovedet, hvorfor man bør unde sig selv lidt alenetid fra tid til anden. Få evt. din kæreste eller ægtefælle til at passe familiens mindste, imens du forkæler dig selv. Bare én aften uden børnene kan gøre underværker for energiniveauet.

Hverdagen bliver en hel del mere hektisk, når der kommer et barn til verden. Der skal nemlig bruges tid på både transport, møder, lægebesøg osv. Det vidste du selvfølgelig godt på forhånd, men det ændrer ikke på, at det kan være hårdt. Faktisk kan denne ekstra travlhed føre til stress, hvis man ikke husker at passe godt på sig selv. Skru evt. tempoet lidt ned, hvis du kan mærke, at du er mere stresset, end hvad sundt er.

Det er okay at være lidt egoistisk

Som forælder bruger du helt sikkert meget energi på at passe og forkæle dit barn, men husker du også at passe på dig selv i farten? Ellers skal du til at gøre det. Det er helt okay at sætte sit barn i første række, så længe det ikke betyder, at man glemmer alt om egne behov og ønsker.

Har du for eksempel brug for en børnefri weekend sammen med et par gode veninder eller kollegaer, så hyr en barnepige, som kan tage sig godt af dine børn. Dine børn kan nok godt undvære dig et par dage. Du kan være helt sikker på at vende hjem med en masse ny energi i bagagen. Det vil komme både dig og dine børn til fordel.

Slap af med en god bog eller dit yndlingsspil

Du har nu endelig tid til at lave noget, som du har lyst til, men bliver til din store overraskelse helt i tvivl om, hvad du skal foretage dig. Er det en situation, som du kan nikke genkendende til? Så kan vi fortælle dig, at du ikke er alene med den oplevelse. Faktisk oplever rigtig mange forældre, især mødre, dette.

Der findes mange måder at slappe af på. Du kan sætte dig til rette med en god bog, spille live casino på nettet, se en god film eller lytte til musik. En aften i afslapningens tegn kan også foregå i et badekar fyldt med varmt vand og skum. Det forudsætter dog, at du har et badekar. Alternativt skal du tage et langt brusebad efterfulgt af hygge i sofaen.

Kommentarer er lukket.