Brug den danske natur i din madlavning

Den danske natur er en evig kilde til uendeligt mange muligheder, og det er derfor fantastisk, at vi aldrig har været mere fokuserede på at passe på den. I mange år har vi jo været ganske uvidende, når det kommer til hvad vores CO2-udslip og vores anden forurening gør ved naturen. Selvom at der er så meget fokus på at redde naturen, så har vi danskere sjældent udnyttet naturens gaver så lidt som vi gør i dag. En gang for mange 100 år siden, var naturen vores primære kilde til både underholdning og føde. Sådan er det bestemt ikke i dag. Eller det er i hvert fald ikke os selv som tager ud i naturen, da vi i stedet handler ind i supermarkedet

Gratis og let tilgængelig

Selvfølgelig skal vi ikke gå tilbage stenalderen, og det er da fantastisk, at vi kan købe alt vi skal have for at overleve nede i Fakta. Men alligevel er der dog flere ting vi går glip af, og så får man det jo ikke mere friskt, hvis man selv indsamler sine råvarer. Råvarerne er ikke bare mere friske, når man finder dem selv, men de er også gratis. Man vil kunne spare mange penge ved at tage ud og samle svampe, hvis man skal have de samme nede i supermarkedet.

Hvad kan bruges og hvornår kan det bruges?

Men langt hen ad vejen, er vi nok lovligt undskyldt for ikke at udnytte naturens ressourcer noget mere. Det kræver nemlig en mindre uddannelse, hvis man skal kunne udnytte naturens fødevarer fuldt ud. Fx skal man vide hvornår på året, man vil kunne finde de forskellige ting, og så skal man lære, hvad man kan spise, og hvad man skal holde sig fra.

Gør det til oplevelse

Det er dog ikke kun den lækre mad man kan få ud af at bruge naturen i madlavningen. Det kræver nemlig tid at skulle samle ind fra den danske natur, og det er derfor en oplevelse i sig selv. En dag i naturen med en kurv, sine nærmeste og en pakket madpakke kan være opskriften på den perfekte søndag.

Hent inspiration i danske restauranter

For mange kan det måske lyde som noget unødvendigt ”hippie” pjat, men det er det bestemt ikke. Mange af Danmarks bedste restauranter ynder nemlig at bruge den selvsamme natur, som vi bor i, i deres madlavning. De ved nemlig, at disse råvarer er med til at skabe fantastiske retter med dansk identitet.

Kommentarer er lukket.