Sådan indretter du det perfekte børneværelse

Hvordan får du skabt de helt rigtige rammer for dit barn i hjemmet? Det giver vi dig svaret på lige her. For det kan være svært at gennemskue, hvilke tiltag der skal til for at skabe et børneværelse med plads til leg, fantasi og kreativ udfoldelse. Vi giver dig her fire gode muligheder til børneværelset, som hverken er tidskrævende eller koster en formue. Så kan du hurtigt få skabt det rum til dit barn, som du går og drømmer om.

Fantasi på væggene

Børn har brug for fantasifulde indspark og flotte motiver i hverdagen. Derfor er det yderst oplagt, at du bruger de hvide vægge til at hænge børneplakater op med forskellige motiver. Foruden deres smukke æstetiske udtryk, vil de være med til at skabe en god atmosfære og en god akustik i rummet. Derudover vil det være et eventyr for dit barn at kigge på de mange plakater, der også kan bidrage til læring.

Børneplakater fås med et væld af forskellige motiver, så du helt selv kan vælge, hvad der passer bedst ind hjemme hos dig. Vi anbefaler, at du ikke blot finder én, men flere af disse plakater, så rummet også kan blive flot udsmykket.

Det gode legehjørne

Vi kommer ikke uden om, at det ideelle børneværelse giver plads til leg og læring. Og hvad er mere oplagt end et legehjørne i den ene krog i rummet? Heldigvis er det nemt for dig at indrette et hjørne med plads til en mange timers leg. Først og fremmest kan det være en god idé at få fat i et blødt gulvtæppe, som er behageligt at sidde på. Du kan også supplere med puder eller et lille sæt med stole og et bord.

Bløde tekstiler

Foruden det bløde tæppe til legehjørnet, er tekstiler særdeles vigtigt i ethvert rum. De er med til at sørge for en hyggelig stemning, og så er det vores bedste ven, når vi skal sove. Derfor kan du med fordel gå på jagt efter nogle gode tekstiler til børneværelset. Det gælder især for et flot sengesæt, der sørger for de bedste vilkår for en god nattesøvn.

Mange vælger også at købe en rullemadras, der kan rulles sammen, når den ikke er i brug. Dette er et genialt redskab at have til børneværelset, så dit barn nemt kan ligge eller sidde på denne i mange forskellige henseender. Og så er en sækkestol, som nemt kan flyttes rundt i hele boligen, et must for mange børn.

Detaljer til leg

Som nævnt skal et børneværelse give plads til kreative indspark, leg og fantasi. Derfor kommer vi ikke uden om, at de små kreative detaljer er vigtige på ethvert børneværelse. Det gælder for både legetøj såvel som tilbehør, der åbner op for kreativiteten. Det kan eksempelvis være farveblyanter eller en malebog, så dit barn kan fordybe sig og lade kreativiteten blomstre.

Lad gerne bøger og lignende stå fremme på små hylder eller i en bogreol. Dette er med til at udsmykke rummet og skaber samtidig en god atmosfære, så rummet ikke virker tomt og koldt.

Kommentarer er lukket.