Hvornår kan børn begynde at bruge smykker?

Overvejer du at købe smykker til børn? Måske som gave til en bestemt lejlighed? Så har du måske lige som rigtig mange andre stillet dig selv spørgsmålet om hvornår børn egentlig er gamle nok til at få smykke – eller i hvert fald gamle nok til at få glæde af dem. Det korte svar er, at børn aldrig kan være for unge til at få smykker, men der er naturligvis forskel på, hvad der passer til de forskellige aldre.

Et smykke bliver til et symbol på et minde

Det er ofte sådan, at et smykke bliver forbundet med et minde eller en bestemt begivenhed – og det gælder også for smykker til børn. Når vi modtager et smykke, så kan vi i langt de fleste tilfælde tydeligt huske, hvornår og i hvilken anledning vi har fået dem. Et lille spædbarn kan naturligvis ikke huske, at det har modtaget et smykke i gave, men historien vil blive fortalt, når barnet bliver ældre, og så vild et givne smykke blive koblet sammen med det tidspunkt i livet, hvor barnet har modtaget smykket.

Du kan derfor roligt give barnet et smykke til eksempelvis en barnedåb. Her kan nogle forslag være et sødt, lille armbånd, eller måske en fin lille halskæde til børn. Når barnet ikke længere kan passe smykket, så kan det altid gemme det som en godt minde.

Køb smykker til børn her.

Barnet begynder at blive bevidst om smykker til børn

Der går dog lige nogle år, inden børn bliver bevidste omkring smykker. Nogle starte omkring 3-års alderen med at bliver fanget af legesmykker, der er lavet af plastik. Kan du fornemme, at dit barn har en vis interesse i at pynte sig og gøre sig fin, så kan du prøve at købe rigtige smykker til dit barn.

Det kræver naturligvis også, at barnet er ovre den fase, hvor det vil putte alt i munden og samtidig har forståelse for, at nogle ting kan gå i stykker, hvis man ikke passer på dem. Her tænkes eksempelvis på kæderne i halskæder, armbånd og ankelkæder, der kan risikere at knække, hvis barnet rykker hårdt i dem. Det er nemlig ikke så nemt at designe hårdføre smykker til børn. Dette ville kræve en tykkere og mere grov kæde, som overhovedet ikke ville passe sammen med det finde lille barns størrelse.

Nuttede fingerringe til børn

Når barnet er omkring 4-5 år vil nogle synes, at det kan være sjovt at have en fingerring på. Der findes smarte fingerringe til børn, der kan justeres i størrelsen, så barnet ikke vokser ud af den på et øjeblik. Disse er stadig pæne og du kan kun se, at det er smykker til børn ved at se på motivet og designet af smykket. Det er især populært med smykker af sølv til børn og så med en lyserød blomst på eller lignende, hvor der kommer lidt farve ind i billedet, der passer til den glade, barnlige sjæl.

Med hensyn til øreringe, så er det meget individuelt, hvornår børn er gamle nok. Det kræver, at de forstår konsekvensen heraf og er moden nok til at træffe den beslutning.

Kommentarer er lukket.