Når dit barn er bange for at miste sine ting: Hvad kan du gøre?

Det er helt naturligt for børn at knytte sig til deres ejendele, hvad enten det er yndlingsbamsen, skoletasken eller en særlig jakke. Men for nogle børn kan frygten for at miste deres ting blive så stor, at det påvirker deres dagligdag. Det kan være svært som forælder at se sit barn bekymret, men der er måder, du kan hjælpe med at mindske denne frygt.

En simpel løsning til at skabe tryghed

En af de praktiske løsninger, når et barn er bange for at miste sine ting, kan være at gøre det lettere for dem at holde styr på dem. Strygemærker kan være en enkel og effektiv måde at mærke dit barns ejendele på, så de føler sig mere trygge. Ved at sætte mærker med barnets navn eller symboler på deres tøj, tasker eller legetøj, kan det blive nemmere at identificere deres ejendele, hvis noget skulle blive væk. Strygemærker kan være en både praktisk løsning, og de kan også give dit barn en følelse af ejerskab og ansvar. Derudover kan det være en sjov aktivitet at vælge mærker til strygning sammen med dit barn. Mange mærker fås i forskellige farver og motiver, som kan tilpasses deres personlige smag, hvilket gør det mere spændende for dem at holde styr på deres ting.

Hjælp dit barn med at udvikle sunde forhold til ejendele

Udover de praktiske løsninger som strygemærker, kan det være en god idé at arbejde med dit barns forhold til deres ejendele på et følelsesmæssigt plan. For nogle børn kan frygten for at miste ting være forbundet med en dybere følelse af usikkerhed eller mangel på kontrol. I sådanne tilfælde kan det være nyttigt at tale med barnet om, hvorfor de er så knyttet til deres ting, og hvad de frygter, der vil ske, hvis noget forsvinder. Start eventuelt med at anerkende deres følelser. Det kan være fristende at forsikre dem om, at de “bare kan få en ny”, men for barnet kan det handle om noget mere end selve tingen. Ved at lytte til og forstå deres bekymringer kan du hjælpe dem med at føle sig hørt. Herefter kan du begynde at tale om, hvordan det at miste en ting ikke nødvendigvis er verdens undergang, og at de ting, de virkelig værdsætter, ofte vil kunne findes igen eller erstattes.

Kommentarer er lukket.