Værd at vide om kolik og behandling af dette

En af de ting mange nybagte forældre frygter er, at deres barn kommer ud for at få kolik. Kolik er en slags tilstand, hvor barnet græder døgnet rundt og ikke er til at trøste igen. Denne tilstand kan vare i få dage til flere uger, indtil det forsvinder. Kolik kan være rigtig trættende og meget hårdt psykisk, både for barnet og forældrene på grund af søvnmangel. Derfor er der nogen, der har specialiseret sig inden for behandling af netop dette. Herunder kan du læse lidt mere om kolik og behandlingen af det.

Svært at finde grund til kolik

Man har endnu ikke kunnet fastslå, hvorfor den meget trættende tilstand opstår. Det er også derfor, at man kan føle en slags afmagt som forældre, fordi man ikke ved, hvad man kan gøre. Der er blevet forsket i kolik, og der er med tiden kommet mange teorier på bordet, men intet er blevet bekræftet endeligt. Nogle af teorierne er, at det kan være allergi, kramper eller små ledskred i rygsøjlen. Hos en kiropraktor, som specialiserer i området, har du mulighed for at få en professionel behandling af kolik til dit barn. Det kan måske lette lidt på barnets smerter. Dog er der lige én ting, du skal gøre, inden du tager dit barn til kiropraktor:

Kontakt læge inden

Det er altid en god idé lige at kontakte sin læge, inden du aftaler en tid hos kiropraktoren. Lægen kan nemlig komme med en faglig vurdering af, om der rent sundhedsmæssigt kan være en mere eller mindre logisk forklaring på, hvorfor barnet græder utrøsteligt i mange timer i træk hver dag. Det kan være at barnet har en sygdom, som ikke kan ses med det blotte øje eller mangler nogle vigtige vitaminer, som lægen kan give. Hvis lægen ikke umiddelbart kan finde en forklaring og kommer med den vurdering, at der sandsynligvis er tale om kolik, så kan I ringe til en kiropraktor, som behandler kolik. Her vil I kunne bestille en tid til en snarlig behandling.

Massage

Når man så får en tid hos kiropraktoren, vil behandlingen primært bestå af en blød omgang massage. Der vil også være lidt behagelig gymnastik for den lille. Det hele vil foregå meget blidt uden hårde tryk eller lignende. Forældrene kan være med og overvære hele behandlingen ved barnets side. Hvis I har indset, at jeres barn har kolik og har prøvet alverdens metoder, så er der en kiropraktor i Odense, der kan tilbyde anerkendte behandlinger. Klik på linket for at læse mere.

Kommentarer er lukket.