Vælg en god og sikker barnevognssele til baby

I de første måneder af barnets liv, har det ikke brug for en barnevognssele, men behovet skal nok komme. Derfor er det en god idé at tænke på selen i god tid, så den kan tages i brug, inden man rent faktisk får brug for den. Lyder det lidt fjollet? Det er det ikke – læs mere om hvorfor her.

Køb barnevognssele i god tid

Det er naturligvis forskelligt fra barn til barn, hvor hurtigt det kommer frem i forhold til motorikken. Man siger dog, at barnevognsselen er et must fra barnet er omkring 6 måneder. Her vil der være risiko for, at barnet falder ud af barnevognen med fatale konsekvenser til følge, hvis ikke det er spændt fast.

Børn har det generelt bedst med at soverutinen er som den hele tiden har været. Det kan derfor være en god idé at begynde at anvende selen i god tid, inden barnet rent faktisk kan risikere at kravle ud over kanten på barnevognen. På den måde vænner baby sig til følelsen af selen og til at være spændt fast.

Tip: Du kan finde de bedste barnevognsseler i denne guide.

Hav en tjekliste i baghovedet, når du køber barnevognssele:

  • Komfortabel sele uden unødvendigt stof
  • Vaskbar sele
  • Den rette sikkerhedsgodkendelse
  • Selve designet i forhold til barnevognen

Undgå overophedning med overflødigt fleece eller plys

En god barnevognssele er behagelig for baby. Dette må dog ikke forveksles med, at den skal have en masse plys og fleece. Selen skal anvendes i både de høje og lave temperaturer, hvorfor den ikke bør indeholde en masse unødvendigt stof, der kan risikere at overophede barnet på en varm sommerdag. Små børn har generelt set lidt svært ved at komme af med varmen, da de ikke sveder på samme måde som voksne og ældre børn. Pas derfor på med temperaturerne.

Sørg for, at selen kan tåle vask

Babyer gylper, savler og sviner. Sådan er det bare. Det betyder til gengæld, at i som forældre får et større vaskearbejde. Lige som alt andet tekstil, så bliver barnevognsselen også udsat for bakterier og skidt. Det er derfor ekstremt vigtigt at vælge en sele, der kan tåle at blive vasket – og helst i vaskemaskinen ved 60 grader, så man kan komme en del af bakterierne til livs.

Den rette sikkerhedsgodkendelse må ikke undervurderes

Det allervigtigste, når der købes barnevognssele er sikkerheden. Sørg derfor for at undersøge hvilken sikkerhedsgodkendelse, selen har. Den aktuelle sikkerhedsgodkendelse hedder EN13210:2004. Skal man bruge den til dagpleje eller anden institution, så skal den også have en godkendelse fra Dansk Varefaktanævn.

Selerne kan sagtens have sikkerhedsgodkendelser, der er godkendt i andre lande, så lad dig endelig ikke forblinde af, at selen har en godkendelse – det skal altså være den rigtige sikkerhedsgodkendelse.

Sele og barnevogn skal være et match

Et helt praktisk aspekt er at være opmærksom på, at selen passer til barnevognen. Det er derfor ret relevant, at man køber selen efter selve barnevognen, da de forskellige mærker har forskellige designs i selve barnevognen, der medfører, at ikke alle barnevognsseler passer i alle barnevogne.

Kommentarer er lukket.