Træt af myg på børneværelset?

Der er en periode hvert år, hvor myggene kommer. De begynder at flyve rundt og stikke, og de er alle vegne. Nogle gange kommer de også ind på børneværelset.

Det er rigtig træls med myg på børneværelset. Myggestik over hele kroppen gør det svært for børn at sove. De klør, og det er gerne værst, når barnet skal sove. Også i løbet af dagen klør de – og har barnet fået mange stik, klør det overalt. Myggestik er noget, der er værd at prøve at undgå.

Hold dem fra barnet

Har I myg på børneværelset, kan du gøre forskellige ting. Den ene af dem er at holde myggene væk fra dit barn. Hvis de ikke kan komme til barnet, kan de ikke stikke.

Et klassisk myggenet rundt om sengen er et rigtig godt værn. Så kan dit barn sove trygt og godt uden at blive stukket.

Har du også mange myg udenfor og et lille barn, der sover i barnevogn? Så kan du bruge et myggenet til barnevogn. Det holder de små dyr væk.

Bekæmp dem

Du kan også prøve at bekæmpe de myg, der er kommet ind i dit hjem.

Der findes myggespray, som kan klare opgaven. Problemet med at bekæmpe myggene er dog, at du skal ramme dem med din myggespray. Myg flyver rundt og gemmer sig alle vegne, så det kan være en svær metode at bruge.

Der er også forskellige midler til at skræmme myg væk. Du kan smøre barnet ind eller placere noget i børneværelset, som myg ikke kan lide. Måske kan det virke og få dem til at holde sig væk.

Behandl dem

Det er ikke muligt at undgå myggestik fuldstændig. Dit barn vil blive stukket på et eller andet tidspunkt. Så kan du gøre dit for at forebygge kløe. Der er forskellige midler, der kan smøres på et myggestik, som kan hjælpe. Smør dit barns myggestik ind hurtigst muligt, så de ikke begynder at klø.

Har du et lidt større barn, kan du forklare, hvordan han eller hun selv kan smøre sine myggestik ind. Du kan opbevare cremen et sted, hvor barnet kan finde den, og så kan barnet selv smøre lidt på, når der er kommet et stik.

Babyer og helt små børn kan selvfølgelig ikke selv smøre sig ind. De kan heller ikke fortælle, hvad der plager dem. Så lad din baby sove under et myggenet, og behandl myggestik hurtigst muligt.

Kommentarer er lukket.