Sådan undgår du kemikalier i børneværelset

Er du interesseret i at finde bæredygtige alternativer til dit barns plastiklegetøj? Det er vigtigt at tænke bæredygtigheden ind på børneværelset, og der kommer flere forhandlere og større mulighed for at handle bæredygtigt til de yngste og de ældste. Her følger eksempler på bæredygtigt legetøj, hvis I trænger til at få hjælp til de mere grønne produkter.

Undgå plastikprodukter

Det kan være vanskeligt for det meste legetøj i dag er produkter lavet af plastik, som kan afgive både farvestof og kemikalier. Ftalater er et stof som bruges til at blødgøre plastik og derfor er det selvfølgelig særligt populært i produktion af børnelegetøj og småbørnsartikler.

Legetøj med ftalaterne til børn mellem 0-3 år er heldigvis ulovligt, og opmærksomheden omkring de skadelige stoffer er skærpet. Plastik er smart og let at rengøre, derfor tyr mange forældre til plastikremedier til børnene. Der findes også former for plastik, som produceres mere bæredygtigt og ikke indeholder en masse kemikalier.

Gå efter bæredygtige og kemikaliefrie materialer

Med træ kan du slippe bekymringerne om dit barns helbred. Træet er et sikkert og holdbart materiale, hvori der ikke gemmer sig en masse skadelige stoffer, som kan afgives, når barnet tager det i munden. Altså kan legetøj i træ-materialer være en rigtig god investering.

Ikke blot for barnets sikkerhed og helbred, men i særdeleshed også for klimaets skyld. Træmaterialer holder længere og kan gå i arv gennem familiens børn. For eksempel kan en kuglebane være til gavn for både dine små og store børn
Gå efter økologisk bomuld og parfume-fri vask

I tøjet kan der også gemme sig stoffer som kan få en effekt på dit barns helbred. For eksempel kan barnet udvikle allergier af tøjets overfladebehandling og farvestoffer. Derfor kan du med fordel gå efter økologiske materialer, og når du skal vaske tøjet, så skal det gøres i et allergivenligt vaskepulver. Vaskepulver kan nemlig ligeledes være allergifremkaldende.

Brug sutter i naturgummi

En sut er svær at undvære for de allerfleste småbørnsforældre. Det er den lette og hurtige vej til at trøste og berolige et barn. Når dit barn skal bruge sut, så er et godt råd at finde en sut i naturgummi.

Naturgummi afgiver ikke skadelige stoffer, som andre plastiksutter kan skeat gøre. Derfor kan du undgå, at dit barn sutter på noget som i sidste ende er giftigt. Der er heldigvis et hav af forhandlere som laver sikre sutter i naturgummi og andet naturligt materiale, så du kan trøste dit barn uden at bekymre dig.

Kommentarer er lukket.