Sådan indretter du barneværelset

Det er dejligt for barnet – og forældrene, at barnet har sig eget værelse. Og det er super hyggeligt at indrette dette børneværelse, så det bliver super hyggeligt og trygt. Der skal gerne være plads til alt legetøjet, bøgerne, tøjet og alle de fine små børnemøbler.

Desuden bliver det rigtig fint, hvis der kommer nogle plakater eller billeder op på væggen, som barnet kan kigge på, og der kan også blive hængt nogle flotte gardiner for vinduet, som er både hyggelige og praktiske.

Vælg møbler af god kvalitet

Selv om de fleste af møblerne til børneværelset skal være nogle, der er beregnet til børn, så er det alligevel vigtigt, at disse møbler er af en rigtig god kvalitet. Det vil dels være nogle bedre møbler, og dels kan andre børn få glæde af dem efterfølgende, hvis det er noget ordentligt kram.

Især når det kommer til sengen, er det væsentligt, at den er af en god kvalitet. Den lille krop, som endnu ikke er fuldt udvokset, skal gerne have de bedste betingelser for hvile og støtte. Det kan den få hvis der ligger en god madras i sengen.

Gode møbler er også typisk mere æstetiske end møbler, der er af en mindre god kvalitet. Smukke og ordentlig børnemøbler holder længere, og de er en stor fornøjelse at se på.

De mindre detaljer i indretningen af børneværelset

Det er ikke kun møblerne, der er med til at skabe det gode børneværelse. Også de mindre detaljer har en stor betydning, lige som de har i forbindelse med indretningen af øvrige rum. Det kan være detaljer som disse:

  • Kasser til legetøj
  • Gulvtæppe
  • Plakater eller billeder
  • Gardiner

Disse mindre ting er nemme at skifte ud, når der trænger til forandring, eller når barnet bliver ældre. Når det kommer til disse detaljer i indretningen, så kan det være, at du vælger at køre et farvetema eller en anden form for tema. Det bliver barnet glad for, og det skaber en god harmoni i rummet som helhed.

Er det et større barn, kan barnet selv være med til at beslutte noget vedrørende valg af møbler og detaljer til hans eller hendes værelse. Det giver en øget tilknytning til værelset.

Find nogle flotte gardiner

Det er nødvendigt at have nogle gardiner for vinduerne i børneværelset. Dermed kan der mørkelægges, de kan tage noget vinden, hvis det trækker og så er det bare hyggeligt med gardiner. Hvis du er i tvivl om, hvilken slags gardiner der skal op at hænge og om gardinerne skal være ftermål, så kan du finde god inspiration til de valg lige her. Der er flere typer gardiner at vælge imellem, og de fås i mange farver og mønstre.

Er dit barn særligt lysfølsom, så kan det være, at det er nogle mørklægningsgardiner, der skal hænges op. Det kan også være nogle stofgardiner med særlige motiver på eller måske er persienner det mest praktiske. Der er nok at vælge imellem. Gardiner er med til at sætte stemningen og stilen i et rum, så vælg gardinerne til børneværelset med omhu.

Kommentarer er lukket.