Øg dine chancer for at blive gravid med disse tips

Betalt indhold

Der findes – desværre – ingen simpel opskrift på at blive hurtigt gravid. Det kan tage dage, uger, måneder og sågar år at blive gravid. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvorfor du skal væbne dig med tålmodighed, hvis graviditeten udebliver efter flere forsøg.

En graviditet kommer ikke på bestilling – selvom det ville være rart. Du har dog mulighed for at gøre noget aktivt for at fremskynde din graviditet. I denne artikel giver vi dig en række tips til at øge dine chancer for graviditet. Der er tale om ganske harmløse og helt ufarlige tips, som enhver kvinde kan praktisere. Find flere gode tips på graviditet.dk, hvis du skal gøre din store drøm om at blive mor til virkelighed.

Indled et rygestop straks

Du kan ikke ryge dig til en hurtigere graviditet – faktisk tværtimod.

Skal du øge dine chancer for at blive gravid, så skal du stoppe med at ryge så hurtigt som muligt. Flere undersøgelser viser nemlig, at det generelt tager længere tid for rygere at blive gravide. Derudover er det en realitet, at rygende kvinder har øget risiko for genetiske skader og spontan abort.

Ergo er det hverken hensigtsmæssigt eller forsvarligt at ryge i denne fase. Generelt bør man holde sig fra tobaksrygning, hvis man drømmer om at stifte familie. Rygning, herunder passiv rygning, kan nemlig ramme både dig selv og dit kommende barn.

Hold dig sund og rask

Du skal gennem sund kost og hyppig motion forsøge at holde dig sund og rask. Det forholder sig nemlig sådan, at såvel overvægtige som undervægtige kvinder har sværere ved at blive gravide end andre. Læg evt. vejen forbi din læge, hvis du mistænker, at du enten er overvægtig eller undervægtig. I kan i fællesskab lægge en plan for, hvordan du bliver normalvægtig og dermed øger din chance for graviditet.

Motion og kost er en ting. En anden er søvn. Anbefalingen går herfra på at sove 7-8 timer i døgnet – som minimum. Snup evt. en middagslur efter arbejde, hvis du føler behov for det. Søvn er vigtigt for alle – ikke mindst for en kvinde med et ønske om at blive gravid.

Planlæg samleje i forbindelse med ægløsning

En veldokumenteret måde at øge chancen for graviditet på er ved at dyrke samleje i forbindelse med kvindens ægløsning. Samleje er som regel ikke noget, man planlægger, men det kan ikke desto mindre være en god idé at gøre, hvis man gerne vil blive gravid inden for nærmeste fremtid. Ægløsningen sker normalt omkring 14 dage før første menstruationsdag. Dette kan dog variere fra kvinde til kvinde. Få yderligere vejledning gennem din læge eller gynækolog.

Kommentarer er lukket.