Når dit barn ønsker sig et kæledyr

Hvis dit barn ønsker sig et kæledyr, og du har besluttet, at det er på tide at prøve det af, så er et marsvin et rigtig godt kæledyr at starte med. Et marsvin er ikke så stort og kræver derfor heller ikke så meget plads, det kan være i et bur, så det ikke kommer til at efterlade hår alle steder eller tisser i møblerne. Det spiser ikke så meget og kræver ikke flere gåture om dagen. Det er desuden nemt at få passet når I skal på ferie, og så lever det heller ikke så længe, så man binder sig ikke lige så længe, som man fx gør med en kat.

Det skal du også bruge

Hvis du beslutter dig for at købe et marsvin, så skal købet af marsvinelegetøj også lige gennemføres. Ved at få overstået købet af marsvinelegetøj, kan du også bruge dette som gaven til barnet. Et marsvinebur fyldt med marsvinelegetøj kan udgøre fødselsdagsgaven eller lægges under juletræet, og så kan du efterfølgende tage barnet med ud og kigge på marsvin, så I finder det helt rigtige marsvin.

Sådan aktiveres marsvinet

Købet af marsvinelegetøj indebærer fx forskellige ting, som marsvinet kan gnave i. det kan også være tunneller, som marsvinet kan løbe rundt i eller måske en labyrint, som dit barn kan bruge til at træne marsvinet. Der findes også forskellige former for trælegetøj som fx kunne være en lille kugle med en klokke indeni eller et klatretårn, som marsvinet kan klatre i. Det er vigtigt at marsvinet har legetøj, da det hjælper med at aktivere det og holde det sundt og glad.

Det skal et marsvin også have

Udover købet af marsvinelegetøj er der også en række andre ting og sager, du skal bruge for at indrette et rigtig godt marsvinebur. Det drejer sig blandt andet om en madskål og en drikkeflaske, masser af savsmuld og hø, som marsvinet kan bygge huler i, godt marsvinefoder og måske et lille hus, hvor marsvinet kan gå ind, når det gerne vil have fred og mørke.

Hjemmelavet legetøj

Du kan også undgå en del af købet af marsvinelegetøj ved at sætte dig ned med dit barn og lave noget selv. I kan fx lave en labyrint af en papkasse, eller I kan lave et klatreland til marsvinet ved at bygge det af noget overskudstræ og eventuelt noget reb, I slår knuder på. I kan også bruge toiletpapirsruller til at lave små pakker med godbidder indeni, som marsvinet kan bruge lang tid på at gnave sig gennem. I kan også selv bygge et marsvinehus, hvis I har lyst. Det er dog vigtigt at I sørger for kun at bruge materialer, der ikke er giftige eller farlige for marsvinet. Undgå derfor at bruge lim og maling, og lad også være med at sætte noget sammen ved hjælp af metalsøm eller -skruer, da marsvinet nemt kommer til at skære sig på dem.

Kommentarer er lukket.