Hvorfor du burde skrive dine børn på en venteliste til en andelsboligforening

Der er mangel på leje lejligheder og boliger i de større byer i Danmark. Det har der været længe og det vil der også være, når dine børn engang skal flytte hjemmefra. Det kan derfor være svært at finde et sted at bo, når man som ungt menneske ønsker at flytte hjemmefra. Der er dog noget, du som forældre kan gøre for at hjælpe dine børn godt på vej, når de gerne vil flytte hjemmefra.

De færreste har råd til at købe en bolig

Det er de færreste unge mennesker, der har råd til at købe en bolig når de skal flytte hjemmefra. Både ejerlejligheder, rækkehuse og villaer er dyre og er sjældent noget man har råd til at købe når man som ung skal flytte hjemmefra. Udover ejerboliger findes der også andelsboliger. Det gode ved dem er, at de ikke har så høj en pris, som en normal ejerbolig har. Derfor er sandsynligheden for, at man har råd til sådan en langt større. Desværre skal man stå på venteliste i op mod 20 år hos de populære andelsforeninger. Derfor er det en rigtig god ide at skrive dine børn op på ventelister til andelsboligforeninger, allerede når de er små. På den måde, kan det være langt nemmere for dem at finde en bolig de kan flytte ind i når de ønsker at flytte hjemmefra. Der findes mange andelsforeninger og de ligger næsten alle vegne. Du kan ikke på forhånd vide, præcist hvor dine børn ønsker at bo henne, når de skal flytte hjemme fra. Derfor kan det være en god ide at skrive dem op på flere ventelister til andelsboligforeninger. Du kan med fordel vælge andelsboligforeninger der ligger i nogle forskellige byer nær hvor i bor nu. På den måde kan dine børn være med bestemmende til hvor de vil bo og hvilken lejlighed de ønsker, når de flytter.

Fordelene ved en andelsbolig

Der er mange fordele ved at købe en andelsbolig. For det første skal du ikke af med så mange penge, når du køber den. Det er fordi, du kun køber en andel i den bolig, du skal bo i. Det betyder at din månedlige ydelse er lidt højere end ved en normal ejer udgift. Man kan derfor sige at en andelsbolig er lidt en mellemting i mellem at eje og leje. Fordi du køber jo din andel i boligen, men skal stadig betale en boligydelse for din bolig, ligesom når man bor til leje. Forskellen er dog, at boligydelserne er meget lavere ved en andelsbolig, end ved normale lejeboliger. Men ligesom med lejeboliger kan der være lange ventelister. Du bør derfor skrive dine børn op til ventelister til andelsboligforeninger, på den måde har de nemmere ved at få en lejlighed når tiden er inde.

Egen lejlighed når man flytter hjemmefra

Det gode ved at undgå lejeboliger når man skal flytte hjemmefra er, at man har langt større med bestemmelse til, hvordan ens bolig skal se ud. Det har man ikke i samme grad i en lejebolig. Det kan give en mere lyst til at bo i lejligheden mange år frem.

Kommentarer er lukket.