Hvad skal man have fat i som nybagt forælder?

Når man bringer en lille ny ind i familien, er der masser af ting, man skal til at anskaffe sig. Barnet kan jo ikke leve på rene bleer og sutteflasker alene. Men hvad er det egentlig, du skal anskaffe dig, og hvad er vigtigst for dig at have? Læs med her.

Spørg andre forældre ad

Hvis man er helt ny forælder, så kan det godt virke en smule overvældende det hele og man kan hurtigt komme i tvivl om, hvad det er egentlig er vigtigt at man anskaffer sig. Det er derfor en god ide at spørge andre forældre ad, hvad det var de i sin tid købte og hvilke ting de blev meget glade for.

Når du spørger andre forældre om råd, så kan I opnå en god dialog om, hvad det er for nogle ting til ens baby man egentlig har brug for. Og du kan forhåbentlig i processen samtidig få dig nogle tips til, hvilke mærker du skal holde ekstra meget øje for indenfor babyting. Hvem ved, måske du endda kunne få nogle ting gratis af disse mere erfarne forældre, som ikke længere har brug for deres gamle udstyr?

Samtidig kan du bedre danne dig et billede af hvilke ting, der måske ikke er lige så nødvendige at købe – i hvert fald lige med det samme. Andre forældre omkring dig har sikkert oplevet at bruge deres penge på nogle ting, som de alligevel ikke endte med at få brug for. Lær af deres fejl og dan dig et billede af, hvilke ting du ikke behøver at bruge penge på lige med det samme.

Hvilke ting er der på markedet?

Ved at kigge på sider som alttilbarnet.dk kan du hurtigt danne dit et indblik i, hvad det er der egentlig sælges på markedet. Og det hjælper dig på en række forskellige måder.

Først og fremmest får du set nogle ting, som du måske slet ikke vidste der eksisterede. Hvis man ikke har prøvet at være forælder før og måske endda aldrig har passet børn før, så ved man ikke altid lige alting omkring hvad et lille barn egentlig har brug for. Derfor kan det være meget sundt lige at kigge på sådanne hjemmesider for at få et bedre indblik i det.

Når du kigger på sådanne hjemmesider og får øje på forskellige ting, som du overvejer at købe, så kan du også passende spørge dine venner om råd først. Spørg dem om de selv anskaffede lige præcis sådan en genstand til deres barn og hør ad, om de blev rigtig glade for den – eller om den i sidste ende viste sig at være ligegyldig. De varer du ser på nettet kan virke som et godt startsted for din samtale med andre forældre i din omgangskreds om, hvad det er du har brug for.

Begynd at lave budget

Det er dyrt at have børn. Det er et faktum som vi alle ved, men det er alligevel svært at forestille sig, præcis hvor dyre mange børneting kan være. Det er derfor en god ide at sætte dig ned og lave et budget. På den måde kan du bedre danne dig et overblik over dine udgifter og se, hvor mange penge du egentlig bør bruge for hvad.

Når det så er sagt er det også en god ide at købe brugt, når du kan. Man kan ofte finde en masse gode babyting brugt men hvor det stadig er i glimrende stand – og så er det til billigere priser.

Kommentarer er lukket.