Hospitalsklovnene udfører et meget vigtigt arbejde

På alle hospitaler i Danmark er der hospitalsklovne til stede. De arbejder hver dag på at gøre hverdagen for indlagte syge børn og deres familier bedre og mindre deprimerede. Det kan ofte godt lyde meget ligetil at opmuntre børn og gøre en forskel for dem. Det er skam meget mere kompliceret end som så, og bestemt ikke noget man bare lige bliver en del af. Ikke nok med at de arbejder med børn, så arbejder de med sygebørn. Det kræver en hel masse viden omkring omsorg. Derfor er de danske hospitalsklovne uddannet i at udføre deres arbejde.

Nogle børn har et stærkt behov for at blive opmuntret

Når man som barn er indlagt, så er det sjældent en hurtig forbipasserende sygdom. Det er desværre indimellem ret alvorligt og nogle af børnene er derfor indlagt i meget lange perioder ad gangen. Heldigvis kan de fleste ikke sætte sig fuldstændig ind i deres situation. Man kan dog til en vis grad forestille sig, hvordan det må være hvis man selv var meget syg og ikke vidste, hvornår man kunne komme hjem igen. Den følelse er bare forstærket hos børn, og de kan nemt føle sig bange. Det er her de skønne hospitalsklovne kommer ind i billedet.

syg pige

En stor forskel for børnene

Hospitalsklovene kommer forbi hver dag i håb om at bringe smil på de mange indlagte børn. Nogle kan være så syge og nedtrykte, at de har brug hjælp til at finde livsglæden igen. En meget svær og kompliceret opgave, som hospitalsklovnene heldigvis er uddannet i at udføre. De ved lige præcis, hvad de skal gøre og sige for at det syge barn bliver opmuntret og næsten vigtigst af alt ikke længere føler sig syg. Det kan være meget befriende at få den følelse til af forsvinde, som man føler hver dag og hele tiden. Selv hvis den blot forsvinder i et kort øjeblik, vil det gøre en stor forskel for de små og syge børn.

Hospitalsklovnene modtager glædeligt donationer, der hjælper dem med at udfører deres arbejde

Hospitalsklovnene modtager ofte støtte i form af donationer for deres fantastiske arbejde. Alle kan bidrage med donationer og man kan tilmed starte sin egen indsamling for at skaffe penge til hospitalsklovnene. Der er for eksempel nogle der laver deres egne smykker, hvor indtjeningen udelukkende går til hospitalsklovnene. Der er mange muligheder for at støtte med en donation og de værdsætter enhver støtte de kan få.

Kommentarer er lukket.