Hjælp dit barn til bedre trivsel i skolen
Dit barns skoletid er på mange måder en af de vigtigste perioder i dit barns liv. Det er ofte her, hvor hvor byggestene bliver lagt til dit barns fremtidige liv, både hvad det sociale, men også i mindst lige så høj hvad angår det faglige og på længere tid dit barns muligheder for videre uddannelse og job. Det kan derfor understreges nok, hvor vigtigt tiden og folkeskolen er for dit barn, samt hvor vigtigt at det er at han/hun trives i sin hverdag. Herunder har vi samlet tre gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn til bedre trivsel i skolen.
Den faglige trivsel
Børn der har det svært ved det faglige i skolen, reagerer ofte ud ad til. Risikoen er derfor, at den skuffelse som de dagligt møder til undervisningen fordi de ikke forstår sig på faget, bliver vendt til en frustration som går ud over både det lysten til at ville lære, samt ikke mindst det sociale. Er i forældre til et barn som har indlæringsvanskeligheder eller bare sakker bagud hvad angår lektier og undervisning, bør i derfor gøre en aktiv indsats for at hjælpe jeres barn på rette vej. Hvordan i gør dette, kan der være mange løsninger på. En løsning kan være at betale sig fra det, ved at ansætte en privat lektiehjælper til dit barn. Dette kan gøres gennem Alinea. Et andet eksempel er selv at hjælpe jeres barn fagligt – forudsættet at i kan bidrage til at undervise og lære jeres barn.
Den sociale trivsel
Den sociale trivsel i folkeskolen er den der har betydning for dit barns evne til at indgå i legeaftaler og sociale fællesskaber. Hvor mange børn har det let ved at skabe kontakt til nye personer og blive venner med dem, vil andre børn være noget mere tilbageholdende. Som forældre til børn i særligt de mindste klassetrin, kan det her være en god ide hvis i tager initiativ til dits barns legeaftaler, og for eksempel foreslår om det ikke kunne være en gode at inviterer Anna eller Anders med hjem en dag. Hjælp jeres barn med at tage initiativ, og forsøg så vidt muligt at motiverer dem til at tage del i de sociale fællesskaber, for eksempel gennem sport, uden at tvinge børnene til det.
Kommentarer er lukket.