Hjælp dit barn med at finde sit første ungdomsjob

Dit barn skal ind på arbejdsmarkedet på et eller andet tidspunkt, og heller før end senere. Nu tidligere dit barn kommer på arbejdsmarkedet, nu hurtigere vil de begynder at forstå hvordan det fungere at have egen indkomst, og nu mere erfaring kan de få skrabet sammen, inden deres egen indkomst virkelig begynder at have megen betydning.

Et ungdomsjob giver både nye muligheder for social udfoldelse, og det kan også hjælpe dit barn med at få en større økonomisk selvstændighed, da de lige pludselig tjener deres egne penge, som de selv må bestemme hvad de skal stille op med.

Inden alle disse gode ting kan falde af stablen, skal dit barn dog lige have fundet et ungdomsjob først. Og som forældre er det her du kan træde til og hjælpe.

Træk på alle de kontakter du har

Det vil være tryggere for både dig og dit barn, hvis deres første ungdomsjob foregår i vante omgivelser. Det kan være de har brug for en ungarbejder i den børnehave dit barn engang har gået i, eller måske skal de bruge en opvasker i en restaurant et familiemedlem ejer.

Under alle omstændigheder har du sikkert overraskende mange kontakter omkring dig, så der er ingen skam i at bringe det op og spørge ind til om der eventuelt er plads til at dit barn kan tjene lidt penge hos dem. Det værste der kan ske, er at du får nej. Og det er også sundt at få engang imellem.

Har du ikke ligefrem lyst til at stille det samme spørgsmål om og om igen til eventuelle jobmuligheder, kan du i stedet lave et godt gammeldags Facebook opslag. Vedhæft et billede af dit barn og skriv en kort tekst om ham/hende. Opfordrer venner og familie til at dele, så opslaget bliver set af så mange som muligt. Hvem ved, måske gemmer der sig et familiemedlem langt ude på familietræet der har det perfekte ungdomsjob for dit barn.

Vær opmærksom på de restriktioner der kunne være

Er dit barn mellem 13-15 år gammel, er det vigtigt du er opmærksom på de restriktioner der eksistere for hvilke jobmuligheder dit barn kan tage.

Dit barn må blandt andet ikke arbejde med at løfte for tunge ting, da deres krop ikke er fuldt udviklet, og de må heller ikke arbejde med farlige kemikalier, da de er ekstra skadelige for deres endnu ikke fuldt udvoksede hjerner.

Kommentarer er lukket.