Hav styr på kostumet til sidste skoledag i 9. klasse

Når sidste skoledag i folkeskolen nærmer sig, så markerer den en vigtig begivenhed i ethvert ungt menneskes liv. Nemlig den dag, hvor de afslutter folkeskolen, og skal til at gå nye veje. Og denne gang er det i retninger, de har haft langt mere bestemmelse over.

Når man er færdig med de obligatoriske ti år i folkeskolen, kan man som ungt menneske nemlig selv bestemme, hvordan man vil fortsætte. Nogle tager et år på efterskole, nogle tager på alment gymnasium, nogle går håndværkervejen og andre igen skal på teknisk skole.

Den sidste mulighed for at nyde barndommen

Når folkeskolen er vel overstået, varsler det altså et skridt tættere på voksenlivet, med al den frihed og alt det ansvar, som dette indebærer. Dette kan være både vidunderligt og skræmmende, og det er klart, at de unge føler et behov for at fejre den helt særlige dag.

Det gør de typisk ved at give sig selv lov til at gå lidt i barndom for allersidste gang. De afgående niendeklasser klæder sig ud, de går rundt mellem de andre klasselokaler og kaster med karameller, og så laver de spil og sjov og driller lærerne.

Husk et kostume til sidste skoledag

Den nok vigtigste del af den årlige tradition for niendeklasserne er kostumet. Alle dukker op klædt ud, og for mange af de unge er kostumet enormt vigtigt. Hvad end du selv er en kommende afgangselev, der skal have et kostume, eller om du er forælder til en, så er det altså vigtigt at have styr på dette.

Og det er en rigtig god idé at være ude i god tid. Tænk bare over, at alle niendeklasserne i Danmark også skal have et kostume på dette tidspunkt, og så kan du nok mærke stressen opstå.

Har du lyst til at skille dig ud?

Og netop det med, at der er rigtig mange, som skal klædes ud, er noget, som du med fordel kan tænke over. For det er langt fra sjovt, hvis man tropper op i et kostume, som fem andre på ens årgang også har på.

Det er sjovere at skille sig ud og tænke lidt uden for boksen. Derfor bør du ikke vælge det første det bedste kostume, men derimod tænke lidt over, hvem der skal have kostumet på, og hvad man gerne vil udtrykke med netop det kostume.

Find et kostume til sidste skoledag online

Når du skal finde det lidt anderledes kostume, som skiller sig ud, eller når du skal finde inspiration til at sy dit kostume selv, så kan du med fordel benytte dig af internettet. Her er der nemlig et væld af forskellige hjemmesider, hvor du kan se og købe kostumer.

Kostumerne, som du kan købe online, kommer i alle mulige former og faconer. Nogle er heldragter, men du kan også supplere din udklædning med parykker, hatte, støvler og meget mere. Alt sammen er noget, som du kan bruge for at skabe det helt rigtig look til den sidste skoledag.

Kommentarer er lukket.