Har du sikret dine børn?

Når man får børn, begynder ens bekymringer for alvor. Hvad nu hvis de små poder falder og slår en tand ud? Eller hvis du kommer til skade og ikke kan være der for dine børn? Eller endnu være, hvis enten mor eller far falder bort, mens børnene er små? Hvad så? Du kan ikke undvære forsikringer. Slet ikke når du har børn.

Hvorfor skal du have forsikringer?

Livet er uforudsigeligt. Du eller dine nærmeste kan når som helst komme ud for en ulykke eller blive udsat for indbrud. Forsikringer koster penge, og det kan være fristende at spare på dem i den tro, at man sikkert aldrig får brug for dem. Men forsikringer minimerer dine risici. Derfor bør du gøre op med dig selv, hvor du har lyst til at løbe en risiko og hvor du ikke har råd til det.

Hvilke forsikringer bør en børnefamilie have?

Alle mennesker skal have en ulykkesforsikring, indboforsikring og en ansvarsforsikring. Ulykkesforsikringen dækker, hvis en af jer bliver skadet i forbindelse med en ulykke. Også hvis du er eneste involverede i ulykken. En indboforsikring dækker jeres tab, hvis I for eksempel udsættes for brand, indbrud eller vandskade. Indboforsikringen er vigtig, uanset om du bor i hus eller lejlighed. Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen og dækker, hvis du forårsager skade på andre. Herudover findes der et hav af andre forsikringer, som afhænger af jeres særlige situation. Har I bil, skal I have en bilforsikring. Bor du og din familie i eget hus, bør I have en husforsikring. Rejser I meget, kan I med fordel tilkøbe en rejseforsikring og har I hund eller andre kæledyr, kan en dyreforsikring være en god ide.

Hvad skal du kigge efter, når du tegner forsikring?

Du skal først og fremmest se på forsikringssummen og selvrisikoen, når du vælger forsikringer. Forsikringssummen er det beløb, du er sikret for. Indboforsikringens forsikringssum er det beløb, du har vurderet dit indbo til. Så sæt ikke beløbet for lavt. Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale ved skade. Jo billigere din forsikring er, jo højere er selvrisikoen. Hold også øje med, hvad de enkelte forsikringer dækker. Selv om alle forsikringsselskaber har en indboforsikring, kan de tab den dækker godt variere. Inden du tegner forsikringer, så undersøg om din pensionsordning dækker ved længerevarende sygdom eller invaliditet. Ofte bliver man også bedt om at tegne en livsforsikring i banken, hvis man skal låne penge til huskøb. Der er ingen grund til at overforsikre sig.

Hvordan finder du den rette forsikring?

Der er mange forskellige forsikringer på markedet, og det kan være svært at vælge. På https://www.forsikringsportalen.dk/forsikringstilbud/, som er en uafhængig forsikringsportal, kan du vælge, hvilke typer af forsikringer, du og din familie har brug for. Herefter modtager du 3 tilbud fra forskellige forsikringsselskaber baseret på dine valg. Vælg det du bedst kan lide. Du sparer nemt op til 30% på dine forsikringer, når du indhenter tilbud på denne måde, i stedet for at hoppe på det første og det bedste tilbud.

Kommentarer er lukket.