Gør udendørslivet sjovt for dit barn med disse aktiviteter

Sponsoreret blogindlæg

Mange oplever, at børnene glemmer at bruge haven, selvom vejret er godt, blomsterne spirer, og fuglene synger. Det kan være fristende at sidde inde foran tv’et eller med tabletten, og nogle gange er legene på værelset bare mere tillokkende end dem udendørs. Man bliver hurtigt frustreret, for da vi var børn, var vi da nærmest ude hele dagen hele sommeren igennem? Heldigvis er der nogle ting, du selv kan gøre for at gøre haven mere tillokkende for dine guldklumper.

Byg jeres helt egen legeplads

Det lyder måske uoverskueligt, men det er faktisk ikke så svært, som det lyder. Hvad skal der til for at skabe en god legeplads? Det kræver bare dit barns yndlingsudstyr. Du behøver jo ikke at opføre en klatreborg, hvis din datter eller søn ikke bryder sig om at klatre.

Rigtig mange børn er vilde med trampoliner, så sådan én kommer du som regel langt med. En gynge eller to plejer også at kunne underholde godt. De fleste børn elsker rutsjebaner, så hvis du er til forælder til en lille fartdjævel, er det bare at slå til. Et legehus kan ligeledes være godt og meget stimulerende for den frie leg.

Egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser. Det handler i bund og grund om, at haven skal være et fedt sted at opholde sig for både store og små børn. På Lilletræ.dk finder du et stort udvalg af skønne haveaktiviteter til børn, så det er et oplagt sted at lede i første omgang.

Find på sjove aktiviteter

Det er ikke fordi, at du behøver løbe rundt i haven hele tiden med dit barn i hælene, men du kan med fordel sætte ham eller hende i gang med sjove ting, som stimulerer havelegen. En klassiker er at pumpe badebassinet op og fylde det med vand. Mindre kan også gøre det, for mange børn vil ligeledes finde det hyggeligt, hvis du giver dem en stor spand vand, de kan pjaske med.

Du kan også vælge at lave en skattejagt, hvor du graver en skat ned i sandkassen eller i bedet. Det behøver ikke være noget stort, for her er det selve jagten, der er sjov. Tegn et skattekort og sæt kryds der, hvor der skal graves. Det er en sjov og spændende aktivitet, som potentielt kan tage flere timer.

Endelig kan du fortælle dit barn eventyr om forunderlige ting, der er sket i haven i tidernes løb. På den måde kan du hjælpe ham eller hende med at opdage nye verdener og det store potentiale, havens forskellige aktiviteter gemmer på.

Kommentarer er lukket.