Gør dit barn glad med sange

Musik er noget alle elsker, uanset hvor i livet de er. Det gælder også helt små babyer, tumlinger og børn. Børns hjerner er i konstant udvikling, og der kan musik hjælpe dem rigtig godt på vej. Ydermere, så kan børn lære at synge med på sange, hvilket vil træne deres stemmer, ordforråd og udtale. Der findes utallige børnesange som du kan synge med dit barn til enhver lejlighed.

Hvornår kan man synge for sit barn?

Uanset hvilken situation dit barn er i, så kan sang og musik bruges som værktøj. Det kan eksempelvis være en god godnatsang inden de skal sove, en stille sang når de er kede af det eller en sang med lidt mere power i, hvis de er i godt humør. Du kan også opfinde din egen sang, såsom en “børste tænder sang.” På den måde vil en masse situationer i deres liv være koblet op på sange, og når den sang bliver sunget, ved de altid hvad de skal.

Vælg sange med bevægelse

Børn kan ofte rigtig godt lide sange, hvor der er bevægelse involveret. Det behøver ikke at være en vild dans, det kan sagtens bare være fagter med hænderne mens de sidder lige så stille og roligt. De har formentlig allerede lært en masse i vuggestuen eller børnehaven, såsom håndbevægelserne til “Lille Peter Edderkop.” Du kan jo eventuelt spørge dit barn om de ikke vil lære dig den, så de også får en oplevelse af succes og at lære fra sig!

Hvor finder jeg børnesange?

Der findes ekstremt mange gode børnesange der er indspillet professionelt på YouTube eller andre medier. Hvis du derfor ikke selv føler for at synge, kan du altid finde en video eller sang frem. Når den er sat på vil dit barn med det samme have opmærksomhed derhen, og du kan måske få en lille mental pause på et par minutter.

Kommentarer er lukket.