Glæden ved at give en god gave

Gaver er fantastiske fordi de skaber glæde. De skaber glæde både hos modtager og hos personen der giver gaven. Der er nemlig også en rigtig god følelse forbundet med at give. Specielt hvis den er efterfulgt af en glad reaktion fra modtageren. Vi giver gaver i mange forskellige anledninger, og derfor kan det være svært at finde den helt rigtige til tider. Der er mange variabler der spiller ind, når man skal finde den perfekte gave. Alt fra anledning, til relation, til præferencer spiller en rolle for, hvilken gave det skal være. Derfor er det som sagt ikke altid nemt.

Der findes heldigvis en masse hjælp og inspiration at hente på internettet. Så hvad end du skal finde en gave til en 1-årig, eller en gave til sølvbrylluppet, så kan du altså med fordel benytte internettet til at hente din inspiration.  Specielt gaver til små børn, kan være svære at finde på – i hvert fald hvis man ikke selv har børn, eller små børn i sin tætte familie. Man kan argumentere for, at en gave til spædbarnet ikke nødvendigvis behøver at falde i modtagerens smag, men forældrene til barnet vil derimod blive rigtig glade, hvis man har gjort sig umage med gaven. Hjemmesider som Gavehylden.dk og tildenlille.dk er rigtig gode at finde gaver på, og om ikke andet – så i hvert fald finde inspiration.

En personlig gave

At give en personlig gave er noget alle bør bestræbe. Når man giver en personlig gave, signalere man nemlig, at man har gjort sig umage, og at modtageren betyder noget for en. Derfor er det altid en god idé at gøre sig umage, også selvom gave måske ikke gives i forbindelse med en større anledning.

Hvorvidt en gave er personlig, er meget subjektivt, hvorfor jeg ikke kan fortælle dig hvorvidt en gave er personlig eller ej. Hvis en gave skal være personlig, så skal der dog være en række elementer opfyldt. Gave skal være i stor interesse for modtageren. Den skal signalere at du kender til personens ønsker og behov, hvorfor du har kunne finde på denne gode gave. En personlig gave kan også være en uventet gave, som du er kommet på fordi du kender personen godt. Det kan f.eks. være, at personen elsker at rejse, hvorfor en lille weekendtur til Berlin eller andre destinationer vil være en perfekt personlig gave. Nu behøver det ikke nødvendigvis at være en gave i sådan en kaliber, men det var mere for at understrege at en personlige gave også kan være impulsiv, hvis bare den opfylder modtagerens interesser. Et par tykke og søde julesokker kan også være en personlig gave, hvis modtageren elsker at gå i tykke uldsokker om vinteren.

Oplevelsesgaver er altid et hit

Hvis du er helt på bar bund i gavejagten, så er det altid en god idé at give en oplevelse. Det kan være små oplevelser som en middag for, eller store oplevelser som sky-dyving. Her henviser jeg til ovenstående afsnit, hvor gaven bliver personlig når du finder den på baggrund af personens behøv og ønsker.

Vi elsker alle at opleve ting, og derfor kan man ikke få for mange oplevelsesgaver.

Kommentarer er lukket.